Întreţinerea caloriferelor din locuinţă

În cadrul caloriferelor cu apă caldă, o valvă de reducere a presiunii între apa din oraş şi sistemul de încălzire cu apă caldă din locuinţa ta păstrează caloriferul cald în permanenţă. Cele mai multe case pe două nivele au nevoie de o presiune de 12 psi şi aceasta este setarea din fabrică a valvei în cauză. Dacă locuinţa ta mai veche are trei etaje şi există calorifere la etajul întâi, va trebuie să ajustezi valva  pentru a asigura apa la o presiune de 18 psi pentru a te asigura că toate caloriferele de sus sunt pline de apă şi oferă căldură necesară.

 

            Sistem de încălzire potrivit

 

            În primul rând, însă, ai nevoie de un sistem de încălzire potrivit cu nevoile tale şi cu locuinţa în care stai. Poţi opta pentru o centrală termică de calitate şi pentru nişte calorifere de pe Shop-Einstal.ro, pentru că acolo calitatea îşi spune cuvântul şi există câte ceva pentru orice tip de necesitate. Odată ce sunt pline cu apă caloriferele, o pompă mută apă încălzită din boiler către caloriferele tale şi invers. În alte timpuri şi vremuri, multe sisteme de încălzire ale apei calde nu dispuneau de astfel de pompe; apa circula cu ajutorul gravităţii, apa fierbinte urcând şi apa rece coborând. Din cauza acestui lucru, multe calorifere stătătoare de sine îşi au conexiunile la baza caloriferului. Apă încălzită  intră în calorifer şi urcă prin convecţie în timp ce apa mai rece din interiorul caloriferului ajunge înapoi în boiler.

 

            Soluţia la problema-instalatorii specializaţi

 

            Înainte să se inventeze şi să se anexeze pompele circulare,  drumul apei cu cea mai mică presiune era către partea de sus a etajelor unei locuinţe unde erau situate caloriferele. Şi totuşi, provocarea acestui lucru constă în faptul că, atunci când anexezi o pompă la sistemul de încălzire, drumul cu apă cu cea mai mică presiune se schimbă la caloriferele de la etajul întâi şi acest lucru cauzează destul de des caloriferelor de la etaj să fie reci şi neîncălzite. De vreme ce nu există un circuit al apei calde, nu este nici căldură în casă. Dacă mai şi ventilezi şi caloriferul  tot nu se încălzeşte, atunci probabil că ai parte de o problemă. Profesioniştii şi meşterii cunosc ceea ce se întâmplă şi vor şti ce să facă şi, de cele mai multe ori, cei mai mulţi dintre aceşti instalatori vor îndepărta orificiile de la caloriferele de la etajele superioare şi le vor instala în cadrul caloriferelor de la etajul întâi pentru a ajuta la echilibrarea sistemului.

           

            Pentru că un calorifer cu apă caldă trebuie să funcţioneze la o temperatură scăzută, caloriferul trebuie să fie suficient de mare încât să asigure suficientă căldură în cele mai friguroase zile de iarnă sau toamnă. Dacă vei observa de asemenea şi scurgeri de apă de la calorifere, vei observa aceste lucruri cel mai probabil când vei schimba pe apă caldă, aşadar este mai bine să te uiţi după asemenea probleme cât încă ai apă caldă şi este frig afară, pentru că după aceea nu vei mai avea cum să îţi dai seama de aceste lucruri.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5