Învățătoarea Leontina Moldovan de la Școala Gimnazială Sânmihaiu de Câmpie, un dascăl implicat în viaţa comunităţii
-
View the full image
Leontina și Dumitru Moldovan - 58 de ani de căsnicie
Învățătoarea Leontina Nicula, căsătorită Moldovan, s-a născut în 16 mai 1945, în satul Stupini, comuna Sânmihaiu de Câmpie, județul Bistrița-Năsăud.
Este absolventă a Școlii Pedagogice de 6 ani din Cluj-Napoca, promoția 1965.
Primește repartiție la Sânmihaiu de Câmpie, dar lucrează în Stupini până în 1972 și apoi revine în școala din comună.
Are o vechime în învățământ de 37 de ani, deoarece s-a pensionat în anul 2005. A lucrat la clase simultane cu rezultate foarte bune.
Învățătoarea Leontina Moldovan a funcționat într-o școală cu un colectiv foarte bine pregătit profesional, cu rezonanțe la nivel județean. Amintesc colegii: învățătoarea Livia Muscar, prof. Maria Lăpușan (fizică-chimie), prof. Elena Poarcă (Limba română), prof. Elvira Marica (Limba română), prof. Paraschiva Cocan (matematică), care era și directorul școlii. Toți foarte buni profesioniști.
Doamna învățătoare Leontina Moldovan se poate mândri cu câțiva elevi de mare valoare, cum ar fi: Mirela Fiscutean, inginer chimist, Teodor Chiciudean, economist în Bistrița, Florin Păcurar, inginer electrotehnist și Tudor Lăpușan care lucrează în IT la Cluj-Napoca.
S-a căsătorit cu profesorul Dumitru Moldovan în anul 1965. Este un cuplu perfect, care dăinuie de 58 de ani în bună înțelegere și respect. Dumnezeu i-a binecuvântat cu 2 copii, care acum sunt licențiați, după cum urmează: Crina, economistă în Bistrița și Dragoș, biolog, care lucrează în Resurse Umane, în Bistrița. Au o nepoțică, Iulia, în clasa a IV-a, de care sunt foarte mândri.
Atât ea, cât și soțul ei, se bucură de rezultatele copiilor și ale nepoatei.
Doamna învățătoare Leontina Moldovan este un dascăl cu o viață așezată pe principii bine stabilite! O ființă corectă și muncitoare, cu rezultate foarte bune în munca cu elevii și cu implicare majoră în viața satului, alături de soțul ei, care a fost și primar în comună.
Citiţi şi:
- Ioan Mate (ALDE), la al doilea mandat în Sânmihaiu de Câmpie
- Întâlnire colegială – 50 de ani
- Preşedintele Radu Moldovan: Sânmihaiu de Câmpie se dezvoltă cu paşi mari. Primarul Ioan Mate, un partener corect în dezvoltarea zonei de câmpie a judeţului
- Stupini: 700 de ani de atestare documentară. Ordinul Sfinților Martiri Năsăudeni pentru primarul Ioan Mate şi Crucea Mitropolitană pentru părintele Ilie Oltenaș
- Monumentul Țăranului Român, dezvelit, sâmbătă, la Zoreni
Adaugă comentariu nou