Investiţii în sistemul de colectare a deşeurilor şi în modernizarea staţiei de tratare de la Tărpiu! Peste 188.000 de recipiente vor fi achiziţionate din fonduri europene
Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a aprobat Memoriului tehnico-economic, a indicatorilor tehnico-economici și cofinanțarea proiectului „Recipiente de colectare a deșeurilor pentru Dezvoltarea și Modernizarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor din Județul Bistrița-Năsăud” în vederea finanțării prin POIM 2014-2020.
Valoarea proiectului se apropie de 70 milioane lei, din care, conform indicatorilor economici, contribuția de la bugetul local, respectiv al Județului Bistrița-Năsăud este de 931.631,64 lei, iar cofinanțarea beneficiarului este în valoare de 11.645.395,52 lei, rezultând o cofinanțare a Județului Bistrița-Năsăud în valoare de 12.577.027,16 lei. Plata cofinanțării va fi făcută din Fondul de Întreținere, Înlocuire şi Dezvoltare, constituit pentru Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor Solide în judeţul Bistriţa-Năsăud.
În cadrul proiectului se vor achiziționa 21.443 bucăți - recipiente pentru colectarea deşeurilor fracția plastic+metal - europubele de 240 litri pentru gospodăriile din zona de case din mediul urban şi rural din Judeţul Bistriţa-Năsăud, care nu au fost dotate de către Operatorul de colectare şi transport al deșeurilor (acesta a pus la dispoziția utilizatorilor din zona de case din mediul urban şi rural din Judeţul Bistriţa-Năsăud un număr de 60.000 de recipiente, la care se adaugă 2.000 de recipiente achiziționate în anul 2022 de către Judeţul Bistriţa-Năsăud);. 83.443 bucăți - recipiente pentru colectarea deşeurilor fracţia sticlă-europubele de 120 litri, pentru toate gospodăriile din zona de case din mediul urban şi rural din Judeţul Bistriţa-Năsăud; 83.443 bucăți - recipiente pentru colectarea deşeurilor fracţia hârtie+carton - europubele de 240 litri pentru toate gospodăriile din zona de case din mediul urban şi rural din Judeţul Bistriţa-Năsăud.
De asemenea, a fost aprobat Planul de investiţii pe anul 2023 din Fondul de Întreţinere, Înlocuire şi Dezvoltare, care va cuprinde doar investiția aflată în curs de implementare, fără alte investiții noi, respectiv Modernizarea stației de tratare cu osmoză inversă din cadrul Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Tărpiu, în vederea creșterii capacității de tratare a levigatului . Valoarea estimată pentru anul 2023 este de 2.675.430 lei (cu TVA).
Citiţi şi:
- Cristian Niculae (director executiv ADI Deşeuri): Ne pregătim să distribuim la toate gospodăriile saci pentru hârtie şi sticlă!
- Colectarea din poartă în poartă – o soluție pentru creșterea gradului de reciclare a deșeurilor menajere
- Investiții majore în infrastructura de colectare a deșeurilor din județul nostru!
- De la 1 iulie, colectarea selectivă a deşeurilor este obligatorie şi la Beclean!
- Ioan Ţintean: Consiliul Judeţean va achiziţiona 74.000 pubele cipate pentru colectarea selectivă a deşeurilor, în mediul rural şi în zona de case a oraşelor
Adaugă comentariu nou