Investiții majore în infrastructura de colectare a deșeurilor din județul nostru!

S-a semnat la Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene contractul de finanțare prin fonduri europene, pentru achiziționarea a peste 188.000 de pubele atât de necesare colectării selective a deșeurilor.

Aceste pubele vor fi distribuite gratuit fiecărei gospodării și vor asigura oamenilor din județul nostru condiții pentru o colectare selectivă mai facilă și mai eficientă a deșeurilor reciclabile.

Ne dorim ca într-un timp scurt să achiziționăm și să distribuim cetățenilor cele:
- 83.443 pubele albastre pentru colectarea hârtiei și cartonului
- 83.443 pubele verzi pentru colectarea sticlei
- 21.443 pubele galbene pentru colectarea plasticului și metalului

Dorim să asigurăm cetățenilor județului Bistrița-Năsăud servicii de salubritate de calitate prin care să creștem gradul de reciclare a deșeurilor colectate. Am pornit de la 11 % procent de valorificare a deșeurilor reciclabile în anul 2020, iar prin măsura colectării de la poarta casei și efortul și implicarea cetățenilor am reușit să creștem acest procent la peste 30 %.

Suntem încrezători că prin această investiție, acest procent va crește semnificativ, iar banii obținuți din valorificarea deșeurilor reciclabile se vor întoarce în toate comunitățile din județul Bistrița-Năsăud.

Mulțumim domnilor Radu Moldovan – Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud , Adrian Câciu - Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Bogdan Ivan – Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, domnului deputat Daniel Suciu - vicepreședintele Camerei Deputaților și dnei Monica Săsărman - Secretar de Stat în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru sprijinul acordat în implementarea acestui proiect important pentru județul nostru.

Mulțumim colegilor din Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, precum și colegilor din ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, implicați în elaborarea și accesarea acestui proiect!

Beneficiile colectării separate corecte a deșeurilor sunt semnificative:
- reducem poluarea mediului înconjurător prin reciclarea deșeurilor;
- dăm valoare deșeurilor reciclabile, iar banii obținuți din valorificare se întorc în comunitățile din județul nostru;
- ne bucurăm de o natură mai curată;
- lăsăm un viitor mai bun și mai sănătos generațiilor viitoare;

Haideți să le punem pe toate la locul lor și să facem Bistrița-Năsăud un județ mai curat!”

ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5