Ioan Moniţa: O să mă implic personal în ducerea la bun sfârşit al proiectului "Turist în Ţara Năsăudului”

Primarul comunei Romuli are planuri mari până în toamnă, vrea să dezvolte sectorul de turism montan prin finalizarea unui proiect frumos, după cum însuşi susţine, un proiect de amenajare a trei trasee turistice – Turist în Ţara Năsăudului. Situată la limita nordică a judeţului Bistriţa-Năsăud, la graniţa cu judeţul Maramureş, comuna Romuli ar putea deveni una dintre staţiunile turistice ale judeţului nostru.

"Până acolo, mai e drum lung, dar încetul cu încetul vom începe să dezvoltăm turismul”, ne precizează edilul Ioan Moniţa. Din păcate, chiar dacă are un potenţial uriaş, nu dispune aproape deloc de infrastructura unei staţiuni turistice. Proiectul ,,Turist în Ţara Năsăudului presupune amenajarea a trei trasee turistice către principalele obiective ale comunei Romuli şi include chituri de montaj pentru turiştii care vor dori să ia masă în natură, să se relaxeze, amenajarea de panouri publicitare cu principalele trasee, plus că în fiecare comună din cadrului Grupului de Acţiune Locală Ţara Năsăudului va fi montat un info chioşc.

Aici, orice cetăţean care are minime cunoştinţe de operare a unui calculator va putea să se informeze asupra obiectivelor turistice din judeţul nostru. Dacă vorbim de trasee turistice avem, de exemplu, Masa lui Pintea, unde se opreau haiducii pe vremuri, pe unul dintre cele mai înalte vârfuri din comuna Romuli, la o altitudine de 1.750 de metri. Aici se vor amenaja trei trasee turistice, pornind pe Valea Strâmbă, pe Repedea şi pe Fundoaia din Dealul Ştefăniţei. Se suprapun şi peste traseele principale spre Pietrosul, Parcul Naţional Munţii Rodnei.

Practic, le facem un serviciu şi celor de la Parcul Naţional Munţii Rodnei prin amenajarea acestor trasee speciale. O să mă implic personal în ducerea la bun sfârşit al acestui proiect. Sunt şi eu turist, pescar, vânător. Sper ca la finalul verii, undeva prin august-septembrie să fie gata amenajate aceste trasee turistice", ne-a declarat primarul comunei Romuli Ioan Moniţa.

Proiectul "Turist în Ţara Năsăudului” are o valoare de 110.000 euro şi a fost depus prin intermediul Grupului de Acţiune Locală Ţara Năsăudului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5