Ioan Oltean şi Stelian Dolha cer convocarea de urgenţă a Camerei Deputaţilor şi a Senatului

Copreşedinţii ACL BN, parlamentarii Ioan Oltean şi Stelian Dolha au organizat o conferinţă de presă, ei anunţând că aşteaptă să fie convocaţi pentru vineri, ora 12.00, la şedinţa ordinară a Parlamentului cerută de grupul ACL din Senat şi Camera Deputaţilor, în vederea respingerii Legii amnistiei şi graţierii, dar şi pentru a vota avizul favorabil de continuare a cercetărilor în cazul unor senatori şi deputaţi. Deputatul PDL Ioan Oltean a afirmat că solicitarea vine în contextul în care membrii majorităţii parlamentare din jurul PSD au blocat în permanenţă anchetele justiţiei împotriva parlamentarilor şi au refuzat să respingă Legea amnistiei şi graţierii.

"Noi ne-am săturat de afirmaţii demagogice prin care Ponta ne învăluie că este un susţinător al justiţiei libere, al instituţiilor de stat, dar atunci când este pus în situaţia aceasta, nu are reacţie pragmatică. Aşteptăm ceasul al 12-lea din partea PSD-ului, în speţă din partea candidatului la preşedinţie, care ne ameţeşte cu demagogia că doreşte şi ceea ce noi dorim şi ceee ce un întreg popor doreşte fără nici un fel de reţinere”, a declarat liderul PDL BN Ioan Oltean.

În acelaşi timp, deputatul PNL Stelian Dolha a susţinut că ACL şi Klaus Iohannis i-au cerut de mai multe ori lui Victor Ponta să se angajeze public că nu va graţia corupţii dacă va fi ales preşedinte, dar acesta nu a răspuns niciodată acestor solicitări.

"E vremea să trecem de la vorbe la fapte. Ce fac amnistia şi graţierea? Anulează toată munca DNA-ului. DNA, în momentul, în care această lege este dată este ineficient, nu mai există.Victor Ponta trebuie odată să vină să spună vrea cu baronii sau vrea cu poporul român”, a menţionat liderul PNL BN Stelian Dolha.

La finalul conferinţei de presă, Oltean a precizat că nu dă nicio şansă acestei solicitări, deoarece cunoaşte psihologia şi modul de gândire ale PSD-ului.

"Nu dau nicio şansă. Eu care cunosc psihologia şi modul de gândire ale PSD-ului, nici una. Vrem să facem un gest pe care ar trebui să îl facă ei într-un moment de maximă importanţă”, a conchis Ioan Oltean.

Comentarii

14/11/14 11:46
Vizitator

Dupa confruntarea electorala de la B1TV, Adrian Nastase i-a dat sfaturi lui Victor Ponta cum sa procedeze ca sa scape de “cartoful” fierbinte pe care Johannis i l-a aruncat in mana atunci cand a vorbit despre convocarea Parlamentului pentru a pica Legea gratierii si amnistiei. Iata ce il invata puscariabilul Nastase pe discipolul sau Victoras: “Da, Victor, spune că esti de acord cu propunerea de convocare a Parlamentului. Dacă ăsta este principalul motiv pentru care Iohannis vrea să fie presedintele României”. Un vot negativ pe ACEST proiect nu ar insemna respingerea pentru eternitate a unei legi a gratierii si amnistiei. Parlamentul are dreptul de a relua acest subiect, cu un nou proiect de lege (initiativă legislativă) intr-o altă sesiune in urma unei dezbateri publice – care să clarifice categoriile de persoane si de infractiuni vizate, limitele pedepselor etc – proiect elaborat de o comisie speciala din parlament, pe baza discutiilor cu MJ, ANP si avizat de guvern. Miza PSD ca Victor Ponta sa ajunga presedinte, ramane controlul justitiei si salvarea baronilor penali. Altfel, daca ajunge Iohannis presedinte “scapa cine poate”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5