Iohannis: Cei 300-350 de primari plecaţi de la ACL sunt trădători; ei mai fac politică până în 2016

sursa: mediafax

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat marţi că cei 300-350 de primari care au părăsit PNL şi PDL prin intermediul OUG 55 privind migraţia politică sunt ”trădători” buni plecaţi şi vor mai face politică până la alegerile din 2016, când vor fi schimbaţi din funcţii şi nu vor mai avea susţinere.

”Din 1.500 de primari, cam atâta am avut, cea mai mare parte a hotărât că locul lor este acolo alături de noi în Alianţa Creştin Liberală, respectiv fiecare în PNL sau în PDL (...). Celorlalţi, ce să le spun, oameni slabi, care au cedat la promisiuni, au cedat la presiuni, au cedat la poveşti şi s-au dus. Bine că s-au dus, fiindcă acuma intrăm într-o luptă grea, o luptă foarte grea. Prezidenţialele sunt cele mai grele alegeri şi este bine pentru noi că ne-am curăţit înainte de acest prim tur de scrutin. Daţi-vă seama că aceşti 300 sau 350 de primari, câţi or fi fost, ar fi rămas la noi. Fiecare dintre ei un potenţial trădător, şi atunci este posibil să se fi creat o problemă în timpul alegerilor”, a declarat Iohannis, la Realitatea Tv.

El a menţionat că primarii care au plecat din PNL şi PDL sunt ”buni duşi”, dar nu vor rămâne pentru mult timp în acele funcţii.
”Ei nu or să aibă multă politică în faţă. În 2016 sunt alegeri locale, sunt alegeri parlamentare. La alegeri locale credeţi că PSD îi va pune tot pe aceşti trădători să candideze? Tot pe oamenii lor îi vor pune să candideze şi vor câştiga ei acolo şi aceşti trădători vor fi scoşi din politică (...). Dacă ei au crezut că pot sta pe două scaune, ei, practica le va arăta că nu se poate”, a mai afirmat liderul PNL.

Iohannis a precizat că inclusiv în situaţia în care ar câştiga alegerile prezidenţiale PNL nu va avea nevoie de cei care au trădat partidul.

”Odată plecaţi, sunt buni plecaţi. La revedere”, a mai spus preşedintele PNL.

El a mai spus că va propune schimbarea legislaţiei electorale pentru alegerea parlamentarilor astfel încât numărul acestora să fie ”considerabil mai mic”.

Comentarii

22/10/14 22:23

TOT PARTIDUL LIBERAL ESTE TRADAT0R ! A INSELAT SI FURAT VOTURI.Ce cauti iohanis in acelasi loc cu tradatorii ?
Te-ai aliat cu hotii PDL SI ESTI IMPOTRIVA POPORULUI ?

04/11/14 09:19
Un cititor ...

Draga "Craciun Ionutz" ( nemtz... ori sas... tot aia-i... ) , pana in 2016, poate se va schimba acesta lege de ca.cat prin care primarii, care au atributiuni exclusiv administrative, mai sunt obligati sa fie membrii de partide si sa faca "politica" in loc de administratie publica. Absolut, toate autoritatile publice, care fac parte din "Puterea executiv-administrativa" stimate domn, ar trebui sa aiba conducatorii si managerii, alesi exclusiv pe criterii tehnocrato-profesionale si nu electoral-politice. Stimate domn, una ziceti prin... " Romania lucrului bine facut" si alta "ganditi" prin aceste afirmatii, prin care lasati sa se inteleaga, ca daca au "plecat " de la Dvs o sa-i dati afara din funtiile de primari... sperand ca o sa mai ajungeti la putere in 2016. Pai, asta nu-i "Romania lucrului bine facut" stimabile !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]