Iosif Ștefan Costin, îngerul din casa părintelui din Ocniţa, botezat, azi, de mitropolitul Andrei ! Bucurie mare pentru întreg satul !

Azi la Ocnița a fost zi de sărbătoare! Înalt Preasfințitul ANDREI, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului împreună cu părintele protopop Alexandru Vidican și cu un sobor de preoți din parohiile comunei Teaca ( Pintic și Teaca) dar și din parohiie Milaș și Delureni, a săvârșit slujba Botezului celui de-al doilea copil al părintelui Silviu Marcel Costin și a doamnei Alexandra Costin – Iosif Ștefan Costin!
Satul întreg s-a adunat la biserica străbună din Ocnița, între ei fiind cu chipuri luminoase, pline de bucurie copii și juniorii Ansamblului folcloric Cununa Grâului îmbrăcați în straiele naționale specifice locului! Micuțul Iosif Ștefan a venit pe lume în cel de-al treilea an de slujire a părintelui Silviu la Ocnița. Intre timp, Anastasia Maria, născută și botezată în primele zile ale păstoririi părintelui în această parohie ortodoxă care datează încă de la 1315, a implinit trei ani, este de o istețime ieșită din comun și deja dorește să meargă la grădiniță și asistă, nemișcată o oră întreagă la repetițiile de la dansuri...
Au trecut deja trei ani de muncă și de dăruire până la uitarea de sine a părintelui în folosul sătenilor! După cum au decurs, în vremuri, lucrurile la Ocnița, 40 de ani de păstorire a părintelui Augustin Pop, 37 de ani de păstorire a părintelui Vasile Drăgan, auspiciile sunt...favorabile și pentru părintele Silviu!! Mai rămâne doar ca satul însuși să mai dăinuiască prin vremuri cu aceeași vitalitate și hărnicie și, mai ales, cu aceleași speranțe! Sperăm totuși, că veni vorba, ca Europa să înceteze a ne mai ademeni tinerii spre ...alte zări de soare pline vorba lui Badea George Coșbuc! Dar mai ales sperăm ca noi românii să fim mai iubitori de Țară și de meleagul pe care ne-am născut! Unde nu ne dă Bunul Dumnezeu și nouă românilor și României Conducătorii care să ne conducă în lumină. cu speranță, răbdare și succes prin deșertul prin care rătăcim, iată, de 30 de ani...(acum anii de rătăcire îi va calcula fiecare cititor după gândurile lui, eu nu am dat o sentință, pentru că după dreapta mea chibzuire România rătăcește în Pustie de la moartea Regelui Ferdinand I Întregitorul!).
Vom consemna deci faptul că azi la Ocnița încă un suflet a primit Lumina cea Sfântă și Binecuvântarea care însoțește întreaga viață a creștinului... Înalt Preasfințitul ANDREI, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului a fost primit cu încântare, cu mândrie și bucurie creștină de către locuitorii Ocniței care, cu mic cu mare, l-au întâmpinat mirați de onoarea care le-a fost făcută! La plecare oaspeții au primit câte o amintire simbolică iar Înalt Preasfințitul ANDREI și părintele protopop Vidican au primit cu bucurie, din partea gospodinelor satului, un coș, înmânat de Cornelia Ardelean, cu bunătățile toamnei, adunate și pregătite așa cum doar mâinile măiastre și sufletele mari ale femeilor din Ocnița le știu pregăti...
Azi, ca mereu la astfel de ocazii am fost mândri de noi și cu noi, ocnenii, că așa ne numim... Am trăit un moment care de veacuri este același în biserica străbună și totuși de fiecare dată este unic! Orice ar fi, ne-am spus, Speranța nu moare la Ocnița și nici în satele, multe aproape pustii, ale acestei Românii frumoase și unice! Vom rosti așadar din tot sufletul nostru, când cernit când înălțat cu bucurie până la ceruri: Doamne-ți mulțumim! La mulți ani Iosif Ștefan Costin!
Florentin Archiudean

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]