ISU BN: 14 clădiri în care funcționează școli și grădinițe nu dețin Autorizație de securitate la incendiu
Col. ing. Cristian Bucur, inspector prim-adjunct al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, a anunțat, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, că în județul nostru, 215 clădiri în care funcționează unități de învățământ dețin autorizații de securitate la incendiu (ASI), alte 222 nu necesită o astfel de autorizație, iar 14 nu o dețin. Situația este bună, județul nostru clasându-se pe locul 3 la nivel național ca număr de clădiri fără ASI.
Potrivit acestuia, din aceste 14 clădiri care nu dețin autorizație de securitate la incendiu, opt clădiri au obținut avize de securitate la incendiu pentru intrare în legalitate. Este vorba despre Școala Gimnazială “Dariu Pop” Măgura Ilvei – “lipsă ferestre de desfumare – cu posibilitatea de a fi finalizate până la începerea școlii, fiinf depus proiect prin PNRR pentru reabilitare energetică”; Școala clasele I-IV Rodna (proiect depus pe AFM – acesta se află în evaluare), Grădinița Șanț, Grădinița Mureșenii Bârgăului, Școală Miceștii de Câmpie, Grădiniţa cu program prelungit Feldru, unde sunt finalizate lucrările – nu s-a depus documentațiile pentru autorizare; Școala Rebrișoara clasele I-IV, Clubul Școlar Sportiv – (internat).
În plus, pentru Școala Bozieș din comuna Chiochiș, documentație este întocmită, însă neavizată, și se va depune direct pentru autorizare:
Două clădiri au proiectul în curs de elaborare pentru intrare în legalitate - Grădinița Urmeniș și Școala Budacu de Jos. Şcoala Sânmihaiu de Câmpie a fost inclusă pe lista sinteză a subprogramului “Unități și instituții de învățământ de stat” aprobată prin Ordinul MDLPA nr. 4004/27.10.2020, fiind întocmită documentația pentru modernizare și extindere școală.
La Poienile Zagrei, există un proiect de eficientizare energetică, iar la Școala Gimnazială Ocnița este realizată rețeaua principală de alimentare cu apă cu posibilitatea finalizării acesteia până la începerea anului școlar.
Altfel, în anul școlar trecut, au fost executate 101 activităţi de informare preventivă (Ziua Porților Deschise, instruiri, lecții deschise) și 63 de exerciţii de evacuare executate pe timpul controalelor, cu 14.835 participanți la exerciții.
Col. ing. Cristian Bucur a transmis și o serie de informații pentru unitățile de învățământ, care vor fi reluate la ședința cu directorii de săptămâna viitoare, și anume minimum 4 exerciții de evacuare (minim 4); păstrarea căilor de evacuare libere, uși descuiate; utilizarea instalațiilor electrice fără improvizații; mentenanță la sistemele de detecție și hidranți și curățarea coșurilor de fum ale centralelor termice; menținerea în stare de funcționare a detectoarelor de gaz.
În 13 septembrie, de Ziua Pompierilor din România, se va organiza Ziua Porților Deschise, dar ISU BN are planificate o serie de evenimente pe parcursul întregii săptămâni.
Citiţi şi:
- Col. ing. Cristian Bucur (inspector șef ISU BN): 16 clădiri cu destinația de învățământ nu dețin autorizație de securitate la incendiu
- ISU BN: 15 clădiri cu destinaţia învăţământ nu dețin autorizație de securitate la incendiu!
- ISU BN: 86 de clădiri cu destinaţia de învăţământ nu au autorizaţia de securitate la incendiu, însă 22 au obţinut avizele
- Prefectul Ţintean: Vom primi de la Guvern un plan general de control. Vor fi implicate Prefectura, ISU, Poliţia, Jandarmeria
- ISU BN: 30 de clădiri de învăţământ din cele 472 nu au autorizaţie de securitate la incendiu!
Adaugă comentariu nou