Kocsis Andras: ,, Dacă se tot tărăgănează problema la Bucureşti, la Ministerul Agriculturii, nu voi sta indecis. Nu las pasărea

Preşedintele organizaţiei judeţene UDMR Bistriţa-Năsăud, Kocsis Andras, este indecis în privinţa candidaturii sale pentru şefia partidului, la viitoarele alegeri interne. Kocsis nu a vrut să dezvăluie dacă va candida sau nu pentru conducerea UDMR B-N, afirmând că este prea devreme să discute despre funcţii, mai ales că ia în calcul şi preluarea şefiei ANARZ (Agenţia Naţională pentru Ameliorare şi Reproducere în Zootehnie). În opinia lui Kocsis e nevoie de concurenţă atât la vârf, cât şi în structura echipei de partid.

,,Până îmi voi depune demisia din funcţia de preşedinte UDMR B-N, încă sunt preşedinte executiv. Bineînţeles, ne pregătim pentru alegeri. Astăzi ( n.r.- vineri, 20 februarie) am avut o întâlnire cu reprezentanţii teritoriali şi am stabilit criteriile pentru organizarea alegerilor. De luni încolo, avem 10 zile pentru depunerea dosarelor conform statutului, avem o lună de campanie, şi în prima săptămâna după Paşte vor avea loc alegeri. Se vor analiza dosarele, şi apoi vom face toate demersurile necesare”, a spus Kocsis Andras.

Plecarea lui Kocsis Andras la conducerea ANARZ i-ar lăsa pe maghiarii din judeţ fără lider, Kocsis fiind nevoit să renunţe la funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene. Imediat după acest anunţ, au fost vehiculate tot soiul de nume la conducerea UDMR B-N, dar Kocsis rămâne precaut în declaraţii şi fapte.

,,Am avut o întrevedere, vineri, cu ministrul Agriculturii, şi cu secretarii de stat din minister. Eu sunt desemnat de UDMR ca să ocup această funcţie, şi pot face acest lucru, ca să evit toate speculaţiile apărute în ultima vreme. Dacă domnul ministru va accepta, va fi o chestiune de câteva zile, pentru că persoana care a fost înaintea mea este funcţionar public, şi va trebui să-şi dea demisia, şi aceste demersuri sunt acum în derulare. Este o sarcină de partid, preluarea acestei funcţii. Dacă voi prelua şefia ANARZ, eu nu voi mai putea candida pentru funcţia de preşedinte al UDMR B-N, dar ar fi posibil să renunţ la ANARZ, şi să mă întorc la şefia organizaţiei judeţene UDMR”, a precizat liderul judeţean UDMR B-N Kocsis Andras.

Acesta a mai declarat că nu este preocupat de funcţii înalte, ci de formarea unei echipe care să ducă la rezolvarea problemelor din agricultură. Kocsis nu a vrut să dezvăluie însă dacă va mai intra în lupta pentru şefia organizaţiei judeţene UDMR.

,,Depinde doar de mine, decizia pe care o voi lua în viitor. Eu întotdeauna am fost un om independent, şi nu depind de nimeni, depind doar de Dumnezeu. Dacă la ANARZ, voi găsi segmentul oportun să rezolv ceva pentru agricultură, voi sta. Dacă nu, nu stau. (....) Dacă se tot tărăgănează problema la Bucureşti, la Ministerul Agriculturii, nu voi sta indecis, nu las pasărea din mână, pe cea de pe gard”, a concluzionat Kocsis Andras.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5