La Beclean, despre Drepturile Omului, în colaborare cu Belgia, Croația, Germania, Grecia și Portugalia.

Elevii-ambasadori ai Parlamentului European de la Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean au marcat Ziua Internațională a Drepturilor Omului printr-o activitate de promovare a drepturilor omului, realizată în colaborare cu alte cinci școli europene. Activitatea a avut ca punct de pornire materialele puse la dispoziție prin programul European Parliament Ambassador Schools, Modulul 5, „Valorile Europei”, dar și Declarația Universală a Drepturilor Omului. Astfel, elevii au creat, din hârtie, o coroniță de Advent, fiecare valoare fiind scrisă/ilustrată pe șabloanele desenate după propriile mâini.
Această activitate este a doua din cadrul proiectului eTwinning „[email protected] matters”, proiect pe care Colegiul Național „Petru Rareș” îl derulează în colaborare cu școli din: Belgia, Croația, Germania, Grecia și Portugalia.
Proiectul vizează conștientizarea valorilor și moștenirii culturale, partenerii propunându-și să găsească împreună legături durabile, să celebreze diversitatea și bogăția patrimoniului nostru european, în contextul în care 2018 va fi anul european al patrimoniului cultural. În cadrul acestuia, elevii au creat deja sigla proiectului, urmând ca, pe parcursul lunilor decembrie – februarie, să realizeze șase panouri colaborative, prin care să promoveze valorile și drepturile omului, pornind de la cele 30 de articole din Declarația Universală a Drepturilor Omului. Cele șase panouri (unul pentru fiecare țară participantă) vor conține fiecare câte cinci articole diferite, realizate de fiecare dintre școlile partenere. Elevii de la Colegiul Național „Petru Rareș” au pregătit materialele și vor lucra pe articolele 4, 7, 12, 24 și 28 din Declarația Universală a Drepturilor Omului.

Activitățile derulate de elevii din cele șase școli europene vor continua cu lectura textelor Annei Frank, cu crearea unei reviste colaborative (despre eroi). Accentul proiectului este pus pe colaborare și munca în echipe transnaționale. Mesajul nostru este: „[email protected] matters!”.
Activitățile proiectului pot fi vizualizate pe spațiul de lucru al acestuia: TwinSpace
Acțiunea eTwinning, componentă a Programului Erasmus+ al Comisiei Europene, se adresează tuturor instituțiilor de învățământ preuniversitar, tuturor profesorilor, indiferent de disciplina predată, directorilor de unități școlare și inspectorilor școlari, fiind implementat în România de către Institutul de Științe ale Educației.
Marika Emese Cîmpean
Teacher of Romanian Language at „Petru Rareș” National College Beclean, Romania
eTwinning ambassador
Certified trainer and project evaluator

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5