La Budacu de Jos, continuă lucrările de cadastrare! Achiziţii pentru dotarea dispensarului medical, amenajări la grădiniţa din Jelna!

         Vestea întreruperii Programului Naţional de Dezvoltare Locală a bulversat autorităţile locale, mai ales cele care mai au în derulare proiecte cu finanţare guvernamentală. Oricum, investiţiile trebuie continuate şi finalizate şi găsite resursele pentru susţinerea lor financiară până la o eventuală rectificare bugetară.

         „Lucrăm la proiectul de canalizare, staţie de epurare şi extindere reţea de apă, un proiect major pentru locuitorii din Budacu de Jos, Buduş, Simioneşti şi Monariu. Tot prin PNDL avem dispensarul medical, investiţie cu o valoare de peste un milion de lei. Construcţia este finalizată, suntem în procedură de achiziţie publică pentru dotarea cu echipamente a cabinetelor”, ne-a precizat primarul Florin Sandu Simionca.

         De altfel, tot în procedură de achiziţie publică sunt şi dotările pentru căminele culturale sau execuţia lucrărilor de amenajare la Grădiniţa din Jelna, realizată prin fonduri europene.

         „Sunt nişte proceduri complicate, mai ales în ceea ce priveşte lucrările de la Grădiniţa din Jelna, unde trebuie să ne înscriem în Jurnalul European. Până la urmă, sunt încrezător că le vom duce la capăt”, ne-a explicat edilul comunei.

Primăria Budacu de Jos derulează lucrările de cadastru şi carte funciară, în urma contractului semnat cu Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.  Este vorba despre contractul de finanţare pentru lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor în sectoarele cadastrale aparţinând unităţii administrativ-teritoriale Budacu de Jos în vederea înscrierii imobilelor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară.

Autorităţile locale din Budacu de Jos accesează şi Finanţarea 7,  în 2021, fiecare UAT primind câte 160.000 lei. Banii vor fi virați în conturile primăriilor după deschiderea noilor cărți funciare aferente imobilelor recepționate.

         Potrivit acestuia, acest proiect reprezintă o oportunitate pentru locuitorii comunei, pentru a-şi rezolva problemele de proprietate şi posesie, mai ales că se asigură gratuitate. Lucrările de cadastru general se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF) și sunt gratuite pentru cetățeni.

         Nu în ultimul rând, Primăria Budacu de Jos pregăteşte şi proiectul pentru modernizarea drumurilor agricole. „Am intabulat aceste drumuri, lucrăm la pregătirea documentaţiei, pentru a fi pregătiţi la lansarea Ghidului. Practic, continuăm modernizarea infrastructurii rutiere agricole, după ce 20 kilometri au fost deja incluşi în proiectele anterioare”, ne-a explicat primarul Simionca.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5