Prefectul Stelian Dolha, la Salva: Bunicii au pătimit pentru aceste proprietăți! Fiți cooperanți la lucrările de cadastrare!
Prefectul Stelian Dolha s-a deplasat joi, alături de subprefectul Lorand Toth și directorul OCPI BN, Emil Mănășturean, în comuna Salva, comună care a beneficiat de lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale, lucrări realizate prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară.
Cadastrarea desfășurată la nivel național reprezintă o oportunitate pentru proprietari, dat fiind faptul că aceștia nu mai sunt nevoiți să plătească nimic.
Prefectul a lăudat mobilizarea primarului Gheorghe Onul în activitatea de cadastrare și i-a îndemnat pe oameni să colaboreze în continuare pentru ca lucrările să se desfășoare în cele mai bune condiții.
“Rugămintea mea este să fiți cooperanți, să fiți deschiși, pentru că, dacă ne închidem ușa de la intrare, blocăm întreg sistemul. Există doar bune intenții. Dacă noi am face pe banii noștri ar costa prea mult. Merită să faceți acest lucru pentru că, la sfârșit, aveți proprietatea dumneavoastră, pentru care părinții, bunicii dumneavoastră au pătimit, au făcut războaie.”, a transmis prefectul Stelian Dolha.
Citiţi şi:
- Deputatul Bogdan Ivan: Municipiul Bistriţa şi patru comune îşi vor deconta sumele cheltuite din bugetul local pentru cadastrare!
- La Budacu de Jos, continuă lucrările de cadastrare! Achiziţii pentru dotarea dispensarului medical, amenajări la grădiniţa din Jelna!
- Cadastrare din fonduri europene în 11 comune! Prefectul Stelian Dolha: Lechinţa şi-a încheiat lucrările, felicitări primarului Romeo Florian!
- Instituţia Prefectului: Tentativa bărbatului a venit pe fondul situației personale cu privire la punerea în posesie a anumitor proprietăți
- Stelian Dolha: Un program naţional de cadastrare cu pistolul la tâmplă. O parte dintre agricultori îşi vor pierde subvenţiile
Comentarii
Nimeni nu scrie cum stau lucrurile in realitate.
Tzaranii nu si-au declarat terenurile la adevarata lor suprafatza, ca sa nu plateasca impozite mari si au documente de reconstituirea proprietatilor pe suprafete mult mai mici, totodata, multe suprafete sunt dupa acte, pe mosi-stramosi ori pe alti proprietari care la randul lor nu au documente autentice de proprietate, iar Registrele Agricole ( dupa care se face calculul impozitarii terenurilor ) nu constituie " act autentic doveditor de proprietate " .
Fiind foarte scumpa taxa de vanzare-cumparare practicata de ntariate oamenii au preferat sa-si vanda ( transmita ) unul altuia terenurile cu acte sub semnatura privata, care nu se pot lua in seama la aceasta cadastrare .
No, de aia oamenii refuza sa si le cadastreze, ptr ca gratis fiind, cadastrarea nu se poate face decat pe numele celui care are acte autentice si numai pe suprafetzele de terenuri cuprinse strict in acste documente .
Daca statul roman doreste sa aduca la zi proprietatile, la dimensiunea lor reala, TREBUIE IMEPRIOS NECESAR SA GASEASCA ALTA " FORMULA " PE CARE S-O AGREEZE OAMENII , ptr ca asa, chiar gratis fiind , nu le este utila . S-apoi... este " praf in ochii fraierilor "... daca cineva crede ca in " lumea " asta ... este ceva GRATIS !
Adaugă comentariu nou