Cadastrare din fonduri europene în 11 comune! Prefectul Stelian Dolha: Lechinţa şi-a încheiat lucrările, felicitări primarului Romeo Florian!

         Emil Mănășturean, directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Bistrița-Năsăud, a anunţat, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, că 11 din cele 21 de unităţi administrativ-teritoriale au semnat contractul de execuţia a lucrărilor cadastrale cuprinse în Programul Operațional Regional la nivelul județului Bistrița-Năsăud.

         Este vorba despre Bistriţa Bârgăului, Dumitriţa, Feldru, Petru Rareş, Rebrişoara, Salva, Târlişua, Teaca, Tiha Bârgăului şi Zagra.

Acestora li se adaugă Lechinţa, unde lucrările au fost finalizate. În 21 iulie, sistemul de cadastru include cele 15.294 de CF-uri, pentru circa 15.000 hectare care reprezintă suprafaţa totală a comunei.

„Prin Programul Operaţional Regional, avem o singură comună care şi-a încheiat lucrările. Este vorba despre comuna Lechinţa şi vreau să îl felicit pe primarul Romei Florian care a reuşit să-şi facă lucrările de cadastrate şi intabulare în comună”, a declarat prefectul Stelian Dolha.

Pentru 10 comune, va fi reluată licitaţia la nivel naţional, pentru că nu au fost ofertanţi eligibili. Este vorba despre Budacu de Jos, Budeşti, Ciceu Mihăieşti, Ciceu Giurgeşti, Dumitra, Mărişelu, Negrileşti, Nimigea, Şintereag şi Uriu.

         Directorul OCPI BN a punctat faptul că în perioada următoare vor mai fi organizate şedinţe de lucru în 5-6 comune, după modelul Salva, pentru a impulsiona partenriatul dintre firmele executante-autorităţi şi cetăţeni.

***

Prin H.G. nr.294/2015 s-a aprobat PNCCF 2015-2023, având ca scop înregistrarea sistematică gratuită a tuturor imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară la nivelul întregii țări și implicit:

  • Realizarea unui registru cadastral complet al imobilelor
  • Înscrierea domeniului public și privat al UAT-urilor și al Statului Român în evidențele de cadastru și carte funciară
  • Crearea unei evidențe reale a imobilelor cu beneficii asupra finalizării legilor de restituire a proprietăților și a bazei de impozitare a proprietăților
  • Atragerea investitorilor și facilitarea tranzacționării imobilelor

      PNCCF se finanțează din:

  • Veniturile proprii ale ANCPI;
  • Fonduri externe nerambursabile (POR 2014-2020, Axa 11);
  • Bugetele locale ale primăriilor.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5