Lucrările de cadastrare gratuită a terenurilor, în plină desfăşurare la Budacu de Jos

Primăria Budacu de Jos derulează lucrările de cadastru şi carte funciară, în urma contractului semnat cu Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.  Este vorba despre contractul de finanţare pentru lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor în sectoarele cadastrale aparţinând unităţii administrativ-teritoriale Budacu de Jos în vederea înscrierii imobilelor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară. La nivelul autorităţilor locale a fost realizată procedura de achiziţie publică, fiind parafat şi contractul cu firma autorizată care va presta aceste servicii.

         „Este vorba despre un contract în valoare de 120.750 lei care vizează 1750 de imobile din 49 de sectoare cadastrale, pentru o suprafaţă de peste 486 hectare de pe raza întregii comune. Perioada de finanţare este 2018-2019, cu termen în 31 octombrie 2019. Echipele de specialişti ale firmei care a câştigat licitaţia au demarat deja lucrările. Le-am cerut cetăţenilor să colaboreze cu aceştia, dar şi cu personalul desemnat din Primărie în vederea realizării cât mai corecte a măsurătorilor şi a lucrărilor de cadastru”, ne-a declarat primarul Florin Sandu Simionca.      

         Potrivit acestuia, acest proiect reprezintă o oportunitate pentru locuitorii comunei, pentru a-şi rezolva problemele de proprietate şi posesie, mai ales că se asigură gratuitate.

La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, sunt 41 de contracte semnate între OCPI şi unităţile administrativ-teritoriale, în valoare de 3.852.313,56lei , pentru 43.964 imobile şi o suprafaţă de 27.918,99 hectare.

Înregistrarea tuturor proprietăților imobiliare din România într-un registru unic este un deziderat comun al statului și cetățenilor care va asigura realizarea unui inventar complet al imobilelor; siguranța circuitului civil al imobilelor;  clarificarea regimului juridic al proprietăților imobiliare publice și private şi  dezvoltarea economiei și a agriculturii la toate nivelurile.

Acest deziderat poate fi atins prin finalizarea înregistrării terenurilor agricole până în anul 2020, pentru a se asigura implementarea schemelor de plăți în agricultură, ceea ce va contribui la atingerea obiectivului Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară și deschiderea gratuită a cărților funciare pentru toate imobilele din România, până în anul 2023. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5