La plăcintele din “Ținutul Haiducilor”, înainte!

75 de producători și administratori de pensiuni vor avea parte de promovare inovativă pentru produsele și serviciile lor, în baza creditului acordat de “Ținutul Haiducilor”, prin Grupul său de Acțiune Locală, partener cu structuri similare din Maramureș și Polonia într-un proiect de dezvoltare a marketingului rural, finanțat cu 16.788 euro din resurse europene. Sub formă de Cooperativă, căci aceasta este structura implementării, e-coop – DETA (Durabil, Ecologic, Tradițional, Autentic) este portalul unde fiecare din cei trei asociați va veni cu mărfuri originale și reprezentative pentru zona din care provin.
Plăcinta creață de Dumbrăveni sau cea specifică Runcului, de pildă, silvoizul, țuica de prune sau de mere făcută la cazan, laptele acru și brânza frământată, fructele, legumele, laptele și carnea, sucurile naturale, mierea, opincile, brâiele din piele lucrate cu măiestrie de meșteri populari – sunt produsele promovate din “Ținutul Haiducilor” .
Din Maramureș, deliciul îl vor face dulcețurile de ardei iute, ceapă, băuturile din fructe de grădină sau de pădure, preparatele apicole, zacusca, sosurile, oțetul, conservele de ciuperci, obiectele de decor și așa mai departe.
Polonia își va aduce în structura comună de marketing gastronomia, alături de agro-pensiuni, centre de agrement, ferme turistice, brutării, patiserii, apicole, producători de mere sau cultivator de lavandă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5