Lansare album Mădălina Oltean, la Teaca

Duminică, într-o zi frumoasă de primăvară autentică, a avut loc un act cultural-artistic de neuitat organizat de către Parohia Ortodoxă Română Teaca – preot Vasile Motogna şi Căminul Cultural din localitate. Spectacolul folcloric a avut ca motivaţie în mod deosebit lansarea albumului de muzică populară a interpretei Mădălina Oltean, elevă a liceului din localitate, încorsatet într-un CD cu 13 cântece de muzică populară dintre cele mai îndrăgite, culese de pe Câmpie. Un talent nativ, o voce puternică, curată precum apa de izvor, care trebuie cultivat pentru a-i aduce desăvârşirea. Au vorbit despre album primarul Iustian Muntean, părintele Vasile Motogna şi artista Cornelia Ardelean Archiudean. La acest frumos spectacol, la care au fost prezenţi zeci de spectatori, care au umplut până la refuz sala Căminului Cultural din localitate, şi-au adus contribuţia, pe lângă Mădălina Oltean, aflată în centru atenţiei generale, formaţii artistice precum Grupul de copii al Parohiei Ortodoxe Române Teaca – instructor prof. Georgeta Petrovan, formaţia de dansuri populare din satul Archiud – instructor Lucia Pintican, Ansamblul folcloric „Cununa grâului” al Căminului Cultural din Ocniţa – coregraf Bogdan Pântea, Clubul de dans sportiv „Dansul florilor” din Teaca şi nu în ultimul rând eleva Nora Gyorke din Archiud cu un repertoriu de muzică uşoară.
O prezenţă aparte, care a dat o notă în plus spectacolului a fost aceea a prezenţei îndrăgitei interprete de muzică populară Cornelia Ardelean Archiudean, care este şi îndrumătoarea Mădălinei Oltean, Petre Petruse, Ioan Cristian Ţăran, Simona Pop Labiş, Mădălina Mârza, Larisa Bozbici, cunoscuţi interpreţi de muzică populară, precum şi a interpreţilor mai tineri ai muzicii populare Iulia Onigaş, Violeta Todoran, Krista Cozan Zoltan, Iulia Horga, Adelina Horga, Simona Sabău, Maria Someşan, Diana Ardelean, Teodora Florea şi Andrei Florea.
Prezenţa zecilor de copii care au evoluat în acest minunat spectacol ne duce la gândul că aceştia sunt chemaţi să readucă la viaţă tezaurul folcloric românesc, iar faptul că în şcolile din comuna Teaca învaţă peste 1000 de copii, acest lucru reprezintă o uriaşă forţă din care să se desprindă vlăstari care au chemare pe acest drum minunat, o forţă care trebuie să se adape neîncetat de la inepuizabilul izvor al tradiţiilor populare şi culturale milenare care au ţinut acest popor în viaţă. Aceşti copii au demonstrat duminică, 6 martie, că pot să iasă din lumea virtuală în lumea reală care înseamnă adevărata lumină a cunoaşterii, în ea aflându-se răspunsuri ale marilor întrebări ce fac deosebirea dintre soartă şi predestinare.
Actual cultural-artistic desfăşurat la Teaca a fost moderat de cunoscutul scriitor, etnolog şi ziarist Menuţ Maximinian, directorul cotidianului „Răsunetul”, care a realizat o caldă ambianţă pe tot parcursul spectacolului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5