Lanţ al sufletelor şi Concert Simfonic la şase ani de la incendiul simbolului Bistriţei

Într-o organizare de excepţie a Primăriei Bistriţa, Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc” Bistriţa, Societatea de Concerte Bistriţa şi Liceul de Muzică „Tudor Jarda” din Bistriţa a avut loc, la Biserica Evanghelică din Bistriţa, în prezenţa unui numeros public, un excepţional Concert Vocal Simfonic dedicat împlinirii a şase ani de la incendiu simbolului Bistriţei. La finalul rugăciunii ecumenice, la care au participat preotul paroh Johann Dieter Krauss, alături de reprezentanţi ai bisericilor bistriţene, spectatorii s-au luat de mâini, formând un lanț uman și ascultând emoționați „Tatăl nostru” în română, germană și maghiară. Urmele incendiului care, în seara zilei de 11 iunie 2008, a cuprins turnul şi o parte din acoperişul Bisericii Evanghelice din municipiul Bistriţa, nu mai există. Acest lucru a fost posibil datorită faptului că mii de oameni s-au alăturat efortului municipalităţii pentru refacerea edificiului – simbol al acestui oraş.
Concertul a fost susţinut de către renumitele formaţii Noua Orchestră Transilvană şi Filarmonica Transilvania din Cluj, sub bagheta profesionistului dirijor Petronius Negrescu, cât şi a „Corului Excelsior” al Liceului de Muzică „Tudor Jarda” din Bistriţa, condus de prof. Ana Maria Răzoare, un cor cu valenţe deosebite, care face faţă, cu brio, la importante concerte sau turnee. Într-un spectacol de înaltă ţinută artistică s-au interpretat două lucrări muzicale de excepţie „Missa Incoronării” de W.A.Mozart şi Simfonia a VIII-a „Neterminata” de Franz Schubert. Deschiderea concertului a fost făcută de către prof.dr.Gavril Tărmure – director C.J.C. B-N, care a prezentat valoarea artiştilor prezenţi, cât şi a repertoriului, mulţumindu-i şi primarului municipiului Bistriţa, ing. Ovidiu Creţu, prezent la deosebitul act artistic. În acest Concert Vocal Simfonic – Eveniment excepţionalii solişti: Aida Paval Olaru (soprană), Ana Rusu (mezzosoprană), Tony Barton (tenor) şi Corneliu Huţanu (bass).
A fost un regal de muzică simfonică pentru publicul meloman bistriţean, de o înaltă ţinută artistică, muzicală şi spirituală, spectatorii fiind încântaţi iar profesioniştii culegând aplauze la scenă deschisă.

Comentarii

12/06/14 14:08
Vizitator

Reabilitarea Bisericii Evanghelice dupa incendiul din 2008 a redat orasului simbolul sau inconfundabil. Insa pe langa valoarea simbolica si muzeistica, Biserica evanghelica se preteaza sa gazduiasca spectacole de amploare si aleasa tinuta artistica. Toate bune si frumoase, cu exceptia scaunelor din plastic din nava centrala, care dau senzatia de improvizatie si de prost gust. Este necesar ca si in nava centrala sa fie confectionat mobilier in stilul epocii renascentiste care sa redea bisericii stralucirea de altadata prin ambianta de armonie si unitate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5