Maica-stareţă Pamfilia Solcan (Mănăstirea Piatra Fântânele): Copiii nu au nicio vină, adulţii tot fac şi desfac, noi ne rugăm la Dumnezeu pentru toţi

Pentru că în scandalul de la şcoala primară din Piatra Fântânele a apărut atât mănăstirea din localitate, dar, mai ales numele stareţei acestui lăcaş de cult, Maica Pamfilia Solcan, am cerut şi de la maica stareţă lămuriri.

Potrivit maicii Pamfilia Solcan, mănăstirea găzduia un număr de 21 de copii proveniţi din cătunele Ciosa, Iliuţa şi Zîmbru, ultima aflată în apropierea localităţii Poiana Ştampei, toţi urmând cursurile şcolii primare din Piatra Fântânele: „ Primăria din Tiha Bârgăului nu are posibiltăţi să-i aducă pe aceşti copii la şcoală, distanţele fiind principala problemă, aşa că noi am decis să îi luăm la noi, aici, toţi aceşti copii mai sărăcuţi, beneficiind de o mâncare caldă dar şi de posibilitatea să fie ajutaţi de măicuţe la lecţii. Totul a fost bine o perioadă de timp, după care a intervenit natura umană, invidia, râca şi lipsa de comunicare”, ne-a explicat Maica-Stareţă Pamfilia Solcan.

Ea ne-a mai spus că Mănăstirea de la Piatra Fântânele nu mai are  grijă de copiii, dată fiind situaţia de la şcoala din sat, mai ales că, încă din timpul vacanţei de vară li s-a spus că „ mănăstirea nu poate ţine loc de şcoală, iar dacă ne trebuie şcoală, atunci să ne facem noi, măicuţele, una”. Maica-Stareţă Pamfilia Solcan ne-a mai precizat că în grija mănăstirii mai sunt încă 4 copilaşi ai căror părinţi se află, momentan, la lucru în Italia şi Franţa, dar căre se vor reveni în ţară pentru a-şi duce copiii în altă parte.

Reamintim faptul că cele  23 de măicuţe care formează obştea Mănăstirii Piatra Fântânele, condusă de maica stareţă Stavrofora Pamfilia Solcan, au purtat de grijă în anul şcolar 2016-2017 de un număr de  21 de elevi din ciclul primar şi gimnazial.
Elevii care veneau din Ciosa, Iliuţa şi Zîmbru, erau duşi cu maşina la Şcoala Gimnazială din Piatra Fântânele, după care ajungeau  la mănăstire, unde mâncau, făceau lecţii cu ajutorul măicuţelor, erau spălaţi, îngrijiţi, având foarte bune condiţii de studiu , de petrecere a zilei şi de somn: „ Copiii învăţau tot ceea ce le trebuie la şcoală, dar şi ceea ce trebuie să ştie de Dumnezeu şi Cele Sfinte”, conchide Maica-Stareţă de la mănăstirea din Piatra Fântânele.
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5