Mărțișoare unicat, de purtat și de… plantat, la CSEI nr. 1 Bistriţa

Ce-ați făcut cu mărțișoarele de anul trecut, de acum cinci sau zece ani? Le-ați aruncat? Stau prăfuite într-un sertar?

În această primăvară, ne-am gândit să vă oferim altceva: mărțișoare realizate din hârtie confecționată chiar de noi, la Atelierul Eco-Art. Și nu din orice fel de hârtie, ci din una specială, care înflorește!

Iată cum am ”fabricat” hârtia ”magică”: resturile de hârtie rezultate în urma diverselor activități desfășurate la atelierul nostru le-am transformat într-o pastă în care am adăugat un amestec de semințe de flori colorate și parfumate care atrag albinele, fluturii, păsările: semințe de ”Lavandă”, ”Nu-mă-uita”, ”Regina nopții, ”Azaleea de gradină”, ”Limba mării”, ”Albăstreaua”, ”Crăița”, ”Gălbenelele”, ”Alisum”, ”Coreopsis”, ”Iberis”, etc.). Tehnologia realizării ”hârtiei din hârtie” nu a fost foarte complicată, dar a necesitat timp, puțină îndemânare și multă dăruire: colectarea selectivă a hârtiei, mărunțirea, formarea pastei și introducerea semințelor, strecurarea și întinderea pastei sub formă de coli, uscarea și presarea lor. De aici, a intervenit creativitatea, posibilitățile de utilizare a hârtiei realizată manual fiind, practic, nelimitate. Textura materialului, grosimea, marginile neregulate, amestecul de semințe, dimensiunile și combinarea formelor și culorilor au dus la realizarea unor mărțișoare unice, deosebite și utile. În plus, am învățat cum să economisim energie, cum să protejăm pădurea și să reducem poluarea mediului. Am creat mărțișoare cu fluturi și flori pe diferite materiale-suport (unele chiar pe hârtia plantabilă); trifoi și gărgărițe, inimioare sau mărțișoare special dedicate Patrulei de Reciclare-RoRec. Am plantat câteva mărțișoare, le-am udat și le-am văzut cum au încolțit.

Mărţişoarele pe care noi, copiii din Patrula de Reciclare de la CSEI Nr.1 Bistrița, le-am creat la Atelierul Eco-Art, le vom dărui, în primul rând, suporterilor, colaboratorilor, prietenilor Patrulei de Reciclare, oamenilor deosebiți care ne sprijină în misiunea ecologică pe care ne-am asumat-o. Apoi, vom prezenta produsele noastre la cea de-a III-a ediție a Târgului "mARTișoare la Bibliotecă" (joi, 28 februarie 2019, ora 13), eveniment organizat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Biblioteca Județeană "George Coșbuc" și Inspectoratul Școlar Județean BN; de asemenea, vpr fi expuse la târgul de Mărţişor „Tradiţie şi simbol”, a IV-a ediţie, târg organizat de Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, în perioada 27 februarie – 1 martie 2019.

Oferta noastră specială, la început de primăvară: pentru două baterii uzate vă oferim un mărțișor unicat, 100% ecologic, bio-degradabil, creat cu multă pasiune și iubire de natură. Este felul nostru de a vă aduce mai aproape de noi, de a vă convinge că putem schimba lumea în bine, acum, la vreme de primenire și curățenie. Puteți face acest lucru devenind suporterii noștri și ai naturii, debarasându-vă gratuit și legal de toate deșeurile electrice, electronice și electrocasnice, sunând la TelVerde 0800400800, serviciu gratuit de colectare la domiciliu/sediu. Puteți, de asemenea, să completați online formularul de reciclare, accesând pagina www.patruladereciclare.ro sau, dacă doriți, vă așteptăm să aduceți bateriile, becurile și alte deșeuri electrice și electrocasnice mici chiar la punctul de colectare din școala noastră de pe strada Alba Iulia Nr. 20 bis.

V-am pregătit mărțișoare pline de viață - să le dăruiți, să le purtați, să le plantați, să vă bucurați de de noul anotimp care ne prinde, timid, de mână și ne urează, împreună cu George Coșbuc, să purtăm ”soarele pe chip…cu veselie și sănătate, cinste, iubire și curăție de suflet”

Profesor Teodora Popescu

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5