Matilda Pascal Cojocăriţa şi maestrul Ştefan Cigu, în recital la Festivalul Naţional de Artă Muzicală de la Dorna Candrenilor! Cristina Bălan, Anamaria Marti, Eugen Raita, printre invitaţi

Asociația Culturală Dorna Candrenilor, Biserica Adormirea Maicii Domnului, în colaborare cu Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor şi cu sprijinul Primăriei Comunei Dorna Candrenilor au organizat, la finele săptămânii,  Festivalul Naţional de Artă Muzicală „In memoriam preot Toma Doroftiese”. Ajuns la ediția a XIII-a, festivalul a avut binecuvântarea IPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Vineri, la Biserica Adormirea Maicii Domnului Dorna Candrenilor, un sobor de preoţi a oficiat Taina Sfântului Maslu, la care a participat şi corul bizantin de la Mănăstirea Piatra Fântânele. La finalul slujbei, prof. Cristina Bălan (soprană) a susţinut un recital de muzică religioasă.

Duminică, după Sfânta Liturghie – răspunsurile fiind date de corul Ecclesia din Dorna Candrenilor  și corul „Apărătoare Doamnă” din zona Cernăuți – au fost oficiate o slujbă de mulțumire, dar şi o slujbă de parastas în memoria preoților slujitori ai bisericii și a profesorilor de la Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor, trecuți la cele veșnice.

Pe scena Casei de Cultură Dorna Candrenilor a urmat un spectacol variat, care a debutat cu evoluţia Corului de copii Ecclesia, alături de Anamaria Aurica Doroftiese– pian și Elisabeta Gabriela Doroftiese –voce. Școala de dans “Sînziana’s world dance”,  cu grupele Mugurașii și Voiniceii, a încântat audienţa. De la paşi de dans, s-a trecut la muzică clasică, cu tenorul Eugen Raita, în acompaniamentul pianistului Cristian Lepădatu.

Recitalul grupului de copii de la Centrul Cultural Catehetic Sf. Mare Mucenic Pantelimon din Bistra (Mureș) a fost urmat de piesele interpretate de Ștefan Mezdrea - pian, Eliza Ruscan– pian și voce, Carla Nedelea - chitară și voce, Emilia Șetriuc – voce.

Rugăciuni şi cântece religioase au fost înălţate la cer prin glasurile corurilor Ecclesia al Parohiei Ortodoxe Dorna Candrenilor, Cvartetului Catedralei “Sf. Treime” Vatra Dornei, Corului cadrelor didactice de la Moisei, Corului de fete „Apărătoare Doamnă” din zona Cernăuți.

Pe scenă au urcat Ștefania Alexandra Ustini, Violeta Encean, Cristian Moldovan, Ioana Ilie, Andreea Ursachi, elevi cursanți ai Școlii Populare de Artă Bistrița, dar şi Anamaria Gabriela Marti, solistă a Ansamblului Profesionist Dor Românesc.

Matilda Pascal Cojocărița – directorul Ansamblului Profesionist Dor Românesc - alături de maestrul Ştefan Cigu, cu un recital aplaudat la scenă deschisă, au pus punct unei ediţii de succes a festivalului.

Merită felicitări promotorii acestui eveniment - preot paroh prof. Gabriel Gheorghiță Doroftiese, prof. Angela Eleonora Doroftiese,   prof. Manuela Pușcașu -      alături de autorităţile locale - prin primarul Dănuţ Candrea -  şi dascălii comunei, dar şi întreaga comunitate.   

A fost, în fapt, un proiect frumos derulat de autoritățile locale, Biserică și Școală, un triunghi al administrației, al spiritualității și al educației, în localitatea cu nume de Dor.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5