Tabăra de vară de la Dorna Candrenilor, un dar de suflet pentru Biserică şi comunitate! Măicuţe de la Piatra Fântânele, la Atelierul de cânt bizantin

Cu binecuvântarea ÎPS Calinic, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, Asociaţia Culturală Dorna Candrenilor şi Comitetul Parohial al Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Dorna Candrenilor au organizat cea de a V-a ediţie a Taberei de vară, în perioada 28 iulie-6 august. A fost o alternativă la petrecerea timpului generos al vacanței de vară, într-o atmosferă spirituală ziditoare de suflet și într-un cadru natural de poveste.

         Elevi şi studenţi din localitate, dar şi din întreaga ţară, au participat la atelierele propuse de organizatori. Astfel, la atelierul de cânt bizantin,  formator dr. Constantin Răileanu, au participat, pe lângă studenţi de la Seminarul Teologic Central din Bucureşti şi de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, cinci măicuţe de la Mănăstirea Piatra Fântânele, parohul Radu Zelinca de la Neagra Şarului, cantorul bisericesc Coca Filaret de la Parohia Ortodoxă Moldoviţa.

La Atelierul de coruri mixte, alături de Corul Ecclesia din Dorna Candrenilor, a fost tenorul solist Marian Vasc de la Cluj-Napoca, consultant artistic fiind arhidiaconul dr. Ştefan Răzvan Constantin, inspector școlar de Arte – Muzică la Inspectoratul Școlar al Municipiului Bucureşti. Marită amintite nimele tinerilor din Corul Ecclesia II - Izabela Tripon, Elena Negură, Alina Ursuț, Ionela Pentelescu,  Victoria-Elena Gătej, Lăcătuș Mihaela, Florin Bodea, Iulian Deac, Florin Rusu şi Florin Pentelescu şi Ecclesia III – Ioana Ursuţ, Alexandra şi Teodora Lupaşcu, Petronele Ţăran.  

La Atelierul de pictură şi desen, dar şi cel de comunicare – cursul CRESC - lector a fost terapeutul  Alexandra Aconstantinesei.

Atelierul „Micii meșteșugari”, dar şi cel de încondeiat ouă a fost susţinut de prof. drd. Dorina Paicu de la Poiana Stampei.

Copiii de la Zvorîştea, pr. prof. George Apetrei, au participat la Atelierul de inițiere cânt vocal, susţinut de dr. Oana Răileanu. Pentelescu Rareş Constantin şi George Sandu de la Poiana Stampie, dar şi Ana Maria şi Elisabeta Doroftiese au descoperit tainele pianului, cu dr. Oana Răileanu.

„A fost încă un proiect frumos, de suflet, cu valenţe frumoase de o vacanţă de neuitat, ce-i drept, cu studiu și performanţe pe care l-am derulat la Parohia Dorna Candrenilor. Rezultate frumoase au fost obţinute, prin imprimarea mai multor CD-uri, câte unul pentru coruri mixte, instrument pian, iniţiere tehnică vocală pentru copii,  dar şi Ana Maria şi Elisabeta Doroftiese, la pian şi voce, în acompaniamentul prof. Elena Negură. Mulţumesc pe această cale redactorului muzical Letiţia Brădeanu şi inginerului de sunet Sergiu Rad, maeştrii în arta sunetului, de la Radio Târgu Mureş”, ne-a declarat pr. drd. Gabriel Doroftiese de la Dorna Candrenilor.

Tinerii au vizitat şi o serie de obiective turistice din zona Dornelor,  dar şi  Batalionul 17 Vânători de Munte “Dragoş Vodă” din Vatra Dornei sau la Colibiţa.  Tabăra a fost încununată, în zi de mare sărbătoare, la prăznuirea Schimbării la Faţă a Domnului, de festivitatea de premiere şi un concert de pricesne, invitaţi speciali fiind prof. Cristina Bălan – director Şcoala de Arte Bistriţa, Violeta Encean şi Violeta Bălan.

„Toţi participanţii au primit diplome, Noul Testament şi reviste oferite de preotul protopop Aurel Goraş de la Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc, căruia îi mulţumim pe această cale.

         Vreau să mulţumesc domnului primar Dănuţ Candrea, pentru aportul deosebit avut în derularea acestui eveniment,  ing. Cristian Donisă şi ing. Dănuţ Flămânzeanu de la Ocolul Silvic Dorna Candrenilor, dlor Gigi Căşuneanu, Florin Nedelea, Ionel Ţăran, Ştefan Candrea, Nicolae Rusu, Ioan Moraru”, a adăugat pr. drd. Gabriel Doroftiese, promotorul acestui proiect.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5