Metode pentru a răci mai bine locuința în sezonul cald

În sezonul cald, una dintre grijile pe care le avem fiecare dintre noi este să ne aflăm cât mai mult timp într-un mediu unde temperatura este cât mai confortabilă. Când temperaturile din exterior încep să crească rapid, iar termometrele ajung la peste 30 de grade, temperatura din locuință tinde și ea să crească alarmant. Iar în momentele în care confortul propriei locuințe nu mai este întâlnit, avem nevoie de soluții de răcire cât mai ieftine și eficiente. Iată câteva recomandări din partea noastră.

  • Acoperă ferestrele și sursele de lumina exterioară

Prin orice fereastră sau loc unde poate pătrunde lumina naturală, prin aceleași lăcașuri poate pătrunde și soarele, iar în aceeași măsură și căldura arzătoare de afară. Deci primul lucru pe care îl poți face pentru a nu lăsa căldura să pătrundă în locuință este să acoperi toate ferestrele prin care pot intra căldura și soarele. Unele persoane folosesc carton negru, iar alte soluții eficiente sunt chiar jaluzelele care au fost destinate pentru a bloca razele de lumină.

  • Aerul Condiționat

O altă metodă foarte eficientă pe care o poți folosi pentru a te răcori pe timp de vară este să montezi un aparat de aer condiționat Ferroli 9000 BTU. Aparatele de aer condiționat sunt printre cele mai eficiente soluții ce pot fi folosite pentru a crea o atmosferă răcoroasă. Mulți utilizatori se folosesc de aerul condiționat deoarece este rapid, coboară foarte repede temperatura din locuință și este eficient pentru locuințele care au un sistem de termoficare eficient.

Un aparat de aer condiționat Ferroli 12000 BTU poate fi mult mai eficient deoarece nivelul de putere este mai mare. În același timp, este mult mai potrivit pentru o locuință cu o suprafață mult mai mare. Cu o utilizare potrivită, aerul condiționat chiar poate să coste destul de puțin. Din punctul în care utilizatorul pornește aerul condiționat, fiecare greșeală va costa bani în plus, iar fiecare utilizare precară va forța dispozitivul să consume mai multă energie.

  • Renunță la becurile incandescente

Dacă ai schimbat vreodată un bec incandescent, de cele mai multe ori cu lumină galbenă, ai observat faptul că la atingere, acesta frige. Și este probabil destul de dificil să schimbi un astfel de bec imediat după ce a fost aprins pentu mai mult timp. Ei bine, acea căldură este degajată și în camera unde becurile sunt amplasate, lucru care face ca temperatura să crească în interiorul locuinței. Deci, ceea ce ar trebui să faci este să reduci cât mai mult toți acești mici factori care nu fac altceva decât să crească puțin câte puțin temperatura din locuința ta.

Concluzie

Temperatura din locuință poate fi mult mai confortabilă chiar și atunci când este redusă cu unul sau două grade. În realitate, confortul este oferit doar de aceste câteva grade pe care le putem oricând manipula după bunul plac.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5