Ministerul Educaţiei: Sporul de stabilitate nu se pierde în caz de suspendare a activităţii
Cadrele didactice şi didactice auxiliare care au o vechime neîntreruptă de peste zece ani în învăţământul preuniversitar şi care primesc aşa-numitul spor de stabilitate pot răsufla uşuraţi.
Ei îşi vor primi aceşti bani chiar dacă îşi suspendă activitatea pentru o anumită perioadă, nefiind nevoiţi s-o ia de la zero atunci când se reîntorc la serviciu.
Confirmarea a venit din partea Direcţiei Resurse Umane din cadrul ministerului Educaţiei, ca urmare a unei adrese înaintate de reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ care au sesizat această lacună din Legea salarizării aplicabilă pe parcursul anului în curs (Legea 63/2011).
,,Perioadele în care personalul didactic s-a aflat în concediu fără plată acordat în conformitate cu prevederile legale sau în concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, precum şi perioadele în care personalul didactic a avut catedră rezervată în învăţământ nu întrerup vechimea în învăţământ", se arată în documentul remis FSLI de MECTS şi semnat de directorul general Mihai Păunică.
Altfel spus, la reluarea activităţii se va relua şi plata sporului de stabilitate aferent perioadelor efectiv lucrate în învăţământ până la momentul suspendării activităţii.
Citiţi şi:
- Colegiul Național "Liviu Rebreanu" Bistrița, decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul "Meritul pentru Învăţământ" în grad de Cavaler
- Sindicaliştii din învăţământ au pichetat Instituţia Prefectului. Personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic, "o categorie năpăstuită"
- Grădiniţele din oraş, colegiile şi liceele teoretice- dezavantajate
- Noul contract de muncă trebuie să prevadă şi obiectivele de performanţă ale salariaţilor
- Sindicaliștii din învățământ vor picheta vineri Instituția Prefectului! Care sunt principalele revendicări
Adaugă comentariu nou