Multiplele beneficii ale curei cu struguri

Fructul biblic este pe lângă un puternic detoxifiant al organism şi un extraordinar aliment care ajută la prevenirea mai multor boli.
Obezitate, cura cu struguri reduce greutatea corporala cu 2-3 kg pe săptămâna. Aceasta cură de slăbire este, dacă nu cea mai eficientă, cu siguranţă una dintre cele mai bune, deoarece slăbitul se face practic fără suferinţă fizică sau psihică.
Sechele post-hepatitice – se face o cură cu struguri (oricare din cele prezentate) vreme de minimum 10 zile. Cura trebuie făcuta în fiecare an, după ea evitându-se consumul alimentelor grase, grele, prăjite etc.
Tumori canceroase cu localizare pulmonara – un consum ridicat de struguri reduce incidenţa tumorilor pulmonare cu peste 50%, favorizează stagnarea si chiar remisia celor existente.
Melanom malign – quercitina şi elagenina, două substanţe conţinute din belşug în coaja strugurilor, au un efect puternic antitumoral.
Prevenirea metastazelor – persoanele cu risc de metastaze ar trebui să consume zilnic în timpul sezonului măcar jumătate de kilogram de struguri.
Boli cardiace şi vasculare cronice – cu bogăţia lor de zaharuri uşor asimilabile şi de substanţe cu efect protector vascular şi cardiac, strugurii sunt un aliment ideal pentru cei care suferă de aritmie, ischemie cardiaca, arterioscleroza, forme uşoare de hipertensiune.
Valori ridicate ale colesterolului – atât coaja, cât şi sâmburele strugurilor au efecte de reglare a valorilor colesterolului în sânge.
Disfuncţii ovariene – o anumita substanţă conţinută de struguri (resveratrolul) are în organismul uman efecte asemănătoare hormonilor feminini secretaţi de ovare. Curele cu struguri au efecte puternice în tratarea absenţei patologice a ciclului menstrual, a ciclului menstrual neregulat.
Reumatism, gută – o cură de 1-2 săptămâni, timp în care se beau zilnic 1,5 litri de must proaspăt, nefermentat, are puternice efecte depurative şi antiinflamatoare.
Constipaţie, colita de putrefacţie – cura de struguri are efecte rapide de vindecare a acestor afecţiuni. Important este să se excludă complet consumul de carne şi să se menţină o alimentaţie cu multe legume şi fructe crude.
Colita de fermentaţie – se beau 2-3 căni pe zi din ceaiul de ciorchine de strugure şi părţi aeriene de sunătoare.
Alte afecţiuni; anemie, indigestie, inflamaţii ale vezicii biliare, surmenaj, intoxicaţii diverse.
Cura cu struguri
Timp de doua zile pe săptămână nu se consumă nimic altceva decât struguri, 1,5-3 kg pe zi. Ziua de cura începe şi se termina întotdeauna la aceeaşi oră.
Este bine ca zilele de cură să nu fie la o distanţă prea mare una de cealaltă, repausul de o zi între ele fiind suficient (cele mai convenabile zile s-au dovedit a fi cele de vineri şi duminică – când programul este mai lejer).
Timp de o lună, este recomandat să aveţi în fiecare săptămână doua astfel de zile de struguri. Veţi vedea că în această perioadă organismul va cere instinctiv alimente mai uşoare şi mai bogate în vitamine şi minerale (fructe, legume, lactate proaspete), ceea ce va ajuta să slăbiţi armonios.
În cazul în care apar probleme, cum ar fi uşoară diaree sau crampele, puteţi consuma în ziua de cură mici cantităţi de ceai de chimen ori mentă, neîndulcite, la ieşirea din cură introducând pâinea prăjită, orezul, aperitivele uscate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5