Naşterea Domnului – cu îngeri-copii - la Biserica Ortodoxă din cart. Liviu Rebreanu
Marele Praznic al creştinătăţii – Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos – Sfântul Crăciun a fost un prilej de bucurie şi fericire pentru credincioşii din Parohia Bisericii Ortodoxe din cart. Liviu Rebreanu, oraş Năsăud, care în ziua a doua de Crăciun au asistat, cu smerenie şi credinţă la un emoţionant şi sensibil eveniment oferit de furmoşii, gingaşii şi îngeri-copii ai prislopenilor, printr-o deosebită şi biblică scenetă, intitulată sugestiv „Naşterea Domnului”.
Lăcaşul bisericii a fost plin până la refuz de către inimoşii şi harnicii gospodari prislopeni, oameni cu o credinţă străbună, care au apreciat cu inima şi sufletul evoluţia micilor artişti, care le-au încântat sufletele şi inimile pline de credinţă şi speranţa în Naşterea şi Învierea Domnului, inclusiv părinţii şi rudele îngerilor-copii.
În spiritul şi lumina caldă a Sfântului Crăciun, copiii de la Grădiniţa cu Program Normal din cart. Liviu Rebreanu, împreună cu elevii din ciclul primar, clasele I-IV din cartier, care învaţă la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Năsăud şi la Şcoala de Aplicaţie a C.N. „George Coşbuc” Năsăud, conduşi cu profesionism şi competenţă de buni psiho-pedagogi de către d-nele prof. Adela Timiş şi Simona Burduhos, au reprodus o scenetă în care adevărul biblic a fost „văzut pe viu”, prin frumoase şi elocvente poezii, cântece, colind, mici scene de teatru, în care îngerii, irozii, magii, împăratul, soldaţii etc. au fost foarte bine scoşi în relief prin costumaţii adecvate şi sensibile interpretări.
Au fost admirate şi apreciate unanim frumoasele şi autenticele costume tradiţionale româneşti, care au strălucit pe trupurile curate ale îngerilor-copii.
Pentru evoluţia şi gingăşia artistică a interpretării micilor artişti şi conform tradiţiei şi obiceiului de fiecare an de a dărui şi a fi mai buni de Sfântul Crăciun, P.C. preot paroh Mihai Constantin Mânzat, care s-a implicat în eveniment, a răsplătit îngerii-copii cu frumoase cadouri specifice sărbătorilor de Crăciun, mulţumindu-le copiilor, profesorilor şi părinţilor pentru acest dar de Crăciun.
A fost o zi cu conotaţii biblice, reflectând credinţa Religiei Ortodoxe tradiţionale româneşti, întru pace şi iubire creştină!
Citiţi şi:
- Soborul Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil
- O superbă serbare, dedicată lui Moş Crăciun, de elevii clasei a IV-a de la Şcoala Gimnazială Avram Iancu
- O frumoasă poveste de Crăciun, spusă de elevii de la Şcoala Gimnazială Mititei
- Pr. Vasile Beni: De Crăciun, Iisus e darul oferit de Dumnezeu lumii
- Zilele Naşterii Domnului
Adaugă comentariu nou