Natura şi arta, în viziunea studenţilor din Republica Moldova, la Tăşuleasa

Expoziţia de pictură, de o sensibilitate aparte, sub sigla Tabără de creaţie „Natura şi arta” a studenţilor din Republica Moldova, a avut inaugurarea şi vernisajul în incinta Muzeului Bistriţa, din cadrul Complexului Muzeal B-N, în prezenţa unui public avizat şi doritor de frumos şi de valoros, inclusiv membri ai Clubului Monarhiştilor Bistriţeni, care au apreciat valoarea lucrărilor şi puterea de creaţie a studenţilor din Republica Moldova.
Evenimentul, organizat sub egida Academiei de pictură „Stati Art” din Republica Moldova, Gaspeco L&D SA, Asociaţia Tăşuleasa Social şi Complexul Muzeal B-N, s-a bucurat de o apreciere unanimă din partea specialiştilor prezenţi, care au scos în evidenţă compoziţia, cromatica, puterea de redare a peisajului în arealul cunoscut de la Tăşuleasa Social.
Despre rolul şi importanţa activităţii au vorbit, cu argumente şi exemplificări, prof. dr. Alexandru Gavrilaş – managerul Complexului Muzeal B-N, moderator, care a precizat că frumoasa şi elocventa expoziţie a studenţilor din Republica Moldova este un preambul la aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire, sărbătorită în 2018, graniţele artistice dispărând în acest sens.
Alin Uşeriu, manager la Asociaţia Tăşuleasa Social, a precizat că tabăra de creaţie a studenţilor din Republica Moldova de la Academia de pictură „Stati Art”, organizată cu sprijinul Casei Regale a României, a fost o oază de creaţie şi inspiraţie pentru viitorii artişti plastici, bucurându-se că au reuşit organizarea, cu brio, a acestei acţiuni de o implicare deosebită.
Prof. Nicoleta Sati, persoana care a înfiinţat Academia de Pictură „Stati Art”, a mulţumit pentru ospitalitatea debordantă, găzduirea expoziţiei şi persoanelor implicate în eveniment, iar prof. Florina Breazu a punctat modul de lucru şi abordare a subiectelor de către studenţi, sub supravegherea şi îndrumarea profesionistă a prof. Anatol Ghimpu.
O elocventă şi pertinentă prezentare a expoziţiei, cu motivaţii şi aprecieri, a făcut-o prof. Vasile Duda – istoric de artă, care a scos în evidenţă talentul, coloritul, puterea de compoziţie, sinteză, de creaţie şi redare a frumoaselor meleaguri de la Tăşuleasa.
Merită felicitări studenţii Viaceslav Uzun, Maxim Malaerciuc, Maxim Romaniuc, Victor Teslar, Nicoleta Dabija, Carolina Leagul şi Cristina Dragoe, care au oferit şi oferă publicului imagini de încântare a ochiului, a sufletului, a inimii, un buchet de bucurie plastică într-o expoziţie deosebită aflată la Muzeul Bistriţa şi la Casa Argintarului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5