Delta Dunarii – de ce merita vizitata si conservata
Despre Delta Dunarii s-au scris si se vor mai scrie sute de articole, s-au realizat zeci de documentare, insa putini au avut ocazia sa o viziteze si sa se bucure cu adevarat de frumusetile naturii, de linistea si de sentimentul de relaxare pe care il simt odata ajunsi aici.
Delta Dunarii este comparata cu Paradisul Pierdut, un paradis al pasarilor, al pestilor, al iubitorilor naturii, al iubitorilor de animale, al oamenilor care cauta o oaza de verdeata si o mare intindere de albastru – al cerului si al apei. Delta Dunarii, intrata in patrimoniul UNESCO inca din anul 1991, este un tinut uitat de timp, insa care ofera turistilor nenumarate posibilitati de petrecere a timpului liber si de cazare, precum pensiunea Akropolis, de unde acestia pot face excursii in cele mai interesante locuri ale tinutului.
Unicitatea Deltei Dunarii
Delta Dunarii este unica deoarece este singura delta din lume declarata rezervatie a biosferei, fiind a treia ca marime din Europa, unde oamenii pot intalni toate speciile de pasari existente in tara, precum si cea mai mare colonie de pelicani. Cateva mii de perechi de pelicani locuiesc in Delta, unde poate fi admirata si cea mai intinsa zona compacta de stufaris de pe continent. Mai mult decat atat, Delta Dunarii adaposteste si singurele paduri de stejari seculari pe dune de nisip din tara, padurile Letea si Caraorman.
Pe langa o multime de plante si animale protejate prin lege, in apele Deltei traieste si cel mai mare peste de apa dulce, morunul, o specie contemporana cu dinozaurii, care poate trai chiar si un secol si poate depasi un autobuz ca si dimensiune. In plus, in Delta Dunarii si-a facut aparitia si castorul, din anul 2010, un animal care micsoreaza efectele inundatiilor si mentine legatura intre principalele canale ale Deltei cu diverse lacuri.
Momentul prielnic pentru a vizita Delta Dunarii
Turistii se intreaba care este cel mai bun moment din an sau anotimp pentru a vizita Delta Dunarii. Unii turisti prefera sa isi petreaca aici o parte a concediului din timpul verii, altii vin primavara, insa recomandabil este pentru pescari sa se intereseze foarte bine de perioada prohibitiei. Indiferent de anotimpul in care aleg sa viziteze Delta Dunarii, natura le va oferi tablouri spectaculoase in aer liber, reusind sa intruneasca toate sperantele si asteptarile turistilor.
Primavara este un anotimp in care turistii pot explora Delta in liniste si se pot bucura de culorile frumoase ale naturii care reinvie si revine la viata. Atunci apar primele plante, atunci revin pasarile din zonele cu o clima mai calde si isi fac cuibul, atunci se petrec scene uimitoare, iar turistii le pot surprinde pe camera.
Vara este un anotimp fermecator, propice pentru o vizita in Delta Dunarii, in care turistii pot veni aici cu mic cu mare, pot pescui in voie, pot participa la festivaluri, pot sa exploreze natura asa cum isi doresc. Pentru o vacanta de neuitat, Delta Dunarii poate fi vizitata si toamna, cand temperaturile sunt mult mai placute si mai potrivite pentru corpul uman, tantarii incep sa dispara, turistii sunt din ce in ce mai putini, iar linistea mai adanca.
Click aici pentru mai multe oferte.
Adaugă comentariu nou