Definitivat ! Felicitări ! 9,8 pentru educatoarele Lucreţia Marte şi Lucreţia Pui!

Ministerul Educației a publicat primele rezultate la Definitivat 2019.  Până în 1 august pot depune eventuale contestații, iar în 5 august vor fi comunicate notele finale. Din cei 118 candidaţi din judeţul nostru, 95 au promovat, având nota de examen cel puţin 8, ceea ce reprezintă 80,5%, înainte de contestaţii. În Bistriţa-Năsăud nu a fost înregistrată nicio notă de 10.

Cele mai mari note au fost obţinute de Lucreţia Marte, 9,8 la Limba română şi literatura pentru copii, metodica activităţii instructiv-educative din învăţământul preşcolar, care lucrează la Grădiniţa cu Program Prelungit Sângeorz Băi şi care a obţinut 9,86 ca medie de examen, având nota 10 la cele două inspecţii şi la portofoliu. Tot 9,8 şi media 9,86 a obţinut-o Lucreţia Maria Pui, la aceeaşi probă, de la Ilva Mare. A doua notă, 9,75, îi aparţine Cristinei-Paula Corbu, la Limba şi literatura română şi matematică şi metodica predării acestora în învăţământul primar, de la Şcoala Gimnazială nr. 4 Bistriţa. Nota 9,7 la proba scrisă a fost primită şi de Paula Suciu la Limba română şi literatura pentru copii din învăţământul preşcolar, de la Şcoala Primară Sfera. Nota 9,6, a fost obţinută de învăţătoarea Rodica Pop de la Şcoala Gimnazială Budacu de Sus, educatoarea Adela Scurtu de la Şcoala Gimnazilă Mărişelu a primit 9,55, în timp ce profesorul de limba şi literatura română Gabriela Covaciu a fost notată cu 9,5.     

Notele sunt afişate la adresa: http://www.definitivat.edu.ro/generated/files/j/

***

Stagiul minim de practică obligatoriu pentru obţinerea definitivării în învăţământ are o durată de un an şcolar (sau ore de predare echivalente normei de un an), fiind un stagiu efectiv de predare la catedră, în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar, ca personal didactic calificat conform studiilor absolvite, potrivit metodologiei de examen.

Nota obţinută la examen se calculează după formula: ND = (NI1 + NI2 + NP + 7NS) / 10, unde ND reprezintă nota la examen, NI1 reprezintă nota inspecţiei de specialitate 1, NI2 reprezintă nota inspecţiei de specialitate 2, NP reprezintă nota acordată pentru portofoliul profesional personal, iar NS reprezintă nota la proba scrisă. Nota minimă de promovare a examenului este 8 (opt).

Până la proba scrisă, candidații au trebuit să treacă de mai multe probe. Conform Metodologiei „pentru a se putea prezenta la proba scrisă, candidații trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții: a) să aibă calificativul Bine sau Foarte bine pentru activitatea desfăşurată în anul şcolar curent; b) media aritmetică a notelor finale la inspecţii şi portofoliu să fie minimum 8, dar nu mai puţin de 7 la fiecare dintre probele respective; c) să îndeplinească condiţiile privind durata stagiului de practică obligatoriu la catedră, prevăzută la art. 4 din OMEN 5211/2018 (un an şcolar sau ore de predare echivalente normei de un an, ca personal didactic calificat conform studiilor absolvite

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5