Multiple incendii în județul Bistrița în primele săptămâni din 2020! Tu ți-ai luat măsuri de siguranță?

În primele săptămâni din ianuarie 2020, pompierii au avut de intervenit în cel puțin două cazuri de incendii majore. În orașul Bistrița, un apartament a fost cuprins de flăcări, ceea ce a dus la moartea unui om și la intoxicarea cu fum a altor 5 persoane, printre care și un bebeluș. 

Un alt caz a necesitat intervenția unui echipaj format din 5 pompieri, pentru a potoli flăcările ce au înghițit 3 locuințe din localitatea Măgura Ilvei. Aceste cazuri scot în evidență nevoia membrilor acestui județ de a fi informați. Aceștia trebuie să știe care sunt măsurile de siguranță ce trebuie luate atunci când desfășoară o activitate unde există risc de incendiu. 




Măsuri de siguranță pe care fiecare bistrițean trebuie să le ia pentru a preveni incendiile



  • Testează detectoarele de fum

Orice persoană ar trebui să aibă instalat în locuință unul sau mai multe detectoare de fum. Aceste dispozitive te pot alerta atunci când un incendiu este pe cale să apară sau este într-o fază în care poate fi mai ușor de domolit. 

Deoarece utilizează baterii, e important să verifici că acestea funcționează în fiecare lună. Este ușor să uiți acest pas, de aceea, un sfat înțelept este să îți setezi un memento pe telefon sau în calendar. Dacă nu ai deja un detector de fum în casă, poți comanda unul de pe CaloreShop.ro, astfel devenind pregătit să acționezi cât mai rapid în cazul unui accident. 



  • Păstrează bucătăria și aragazul curate

  •  



    Bucătăria este cel mai comun loc în care încep incendiile. Pentru a preveni o întâmplare neplăcută, asigură-te că nu lași nimic inflamabil în apropiere de aragaz sau cuptor. Fii atent ca perdelele sau alte materiale textile să nu atârne deasupra sursei de gătit cu flacără deschisă. Cartea de bucate sau prosoapele de bucătărie nu trebuie plasate niciodată aproape de foc. De asemenea, suprafețele trebuie să fie curate, fără resturi în apropierea zonelor cu flamă. 

    • Atenție la cablurile electrice

    Starea cablurilor electrice trebuie verificată cu regularitate. Dacă stratul izolator s-a uzat și firele metalice sunt expuse, acesta poate constitui un pericol grav. Cele care se află în această condiție trebuie reparate sau înlocuite cât mai rapid. Deoarece pot produce căldură, este recomandat să nu fie puse sub covor sau între mobilă și pereți.

    Atunci când nu le folosești, scoate din priză electrocasnicele care sunt calde la atingere, inclusiv încărcătorul pentru telefon. Prelungitoarele trebuie să fie o soluție temporară, nu una permanentă. Acestea se pot deteriora rapid la uz continuu. Dacă nu urmezi aceste sfaturi, în cazul unui scurtcircuit, scânteile ar putea stârni un incendiu puternic, care va pune în pericol atât siguranța ta, cât și pe cea a vecinilor.

    Pe lângă aceste sfaturi, fiecare bistrițean este îndemnat să aibă un extinctor undeva în locuință și să fie prevăzător. În cazul în care un incendiu începe, aceștia trebuie să anunțe autoritățile cât mai rapid, pentru a primi ajutorul necesar. Astfel, daunele vor fi reduse la minimum. 



    Sursa foto: shutterstock.com, pexels.com

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5