Ce să faci și ce să nu faci pentru a avea o față frumoasă
-
View the full image
Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/maini-femeie-fa-a-chip-3762638/
Tenul este zona cea mai expusă a pielii, motiv pentru care aceasta poate avea de suferit pe termen lung. Ne expunem tenul zilnic la radiații, la praf, bacterii și alte impurități și aplicăm tot felul de produse de make-up care pot avea consecințe pe termen lung. De aceea, tenul trebuie îngrijit cu atenție, în fiecare zi, folosind produse adecvate. Atunci când vorbim despre îngrijirea tenului, ne referim și la obiceiuri și stil de viață, care ne influențează aspectul tenului fără să ne dăm seama întotdeauna. Iată ce trebuie să faci și ce nu trebuie să faci pentru o față frumoasă.
Curăță-ți tenul zilnic
Curăță-ți zilnic tenul, dimineața și seara, folosind un cleanser. Cleanserul este o soluție de curățare pentru ten, care se găsește sub diferite forme (loțiune, gel, ulei, cremă, apă micelară). Acesta are rolul de a îndepărta impuritățile. Este recomandată curățarea feței și după activitățile sportive.
Folosește tonic facial
Tonicul facial este o loțiune care echilibrează pH-ul, micșorează porii și pregătește pielea pentru absorbția nutrienților. Acesta trebuie aplicat zilnic, după curățarea feței.
Folosește un ser facial
Serul facial este un produs concentrat în nutrienți (vitamine, peptide, colagen și alte substanțe benefice). Fiecare ser are alte beneficii, în funcție de conținut. Acesta se aplică după tonicul facial, o dată pe zi.
Aplică zilnic cremă hidratantă
După aplicarea serului facial, trebuie să închei ritualul de îngrijire cu o cremă hidratantă. Aceasta ajută la păstrarea hidratării și refacerea barierei naturale a pielii.
Folosește produse potrivite tipului de ten
Atunci când alegi produse de igienă și îngrijire personală, asigură-te că acestea sunt potrivite tipului tău de ten (uscat, gras, mixt, sensibil sau normal). Pentru tenul cu tendință atopică, folosește dermatocosmetic. De asemenea, informează-te cu privire la produsele pe care le achiziționezi și la beneficiile pe care le aduc. Unele produse au scopul de a diminua petele de pe piele, altele au efect anti-aging.
Utilizează protecție solară
Protecția solară ne protejează pielea de efectele nedorite ale radiațiilor UV (îmbătrânire, boli). Este important să aplici cremă pentru față cu SPF de minim 30 de fiecare dată când ieși din casă, indiferent de anotimp.
Odihnește-te
Pentru un ten luminos și neted, este important să te odihnești așa cum se cuvine. Știi deja că odihna insuficientă duce la cearcăne și pungi sub ochi. Adulții au nevoie de 7-9 ore de somn pe noapte.
Curăță pensulele de make-up
Pensulele de make-up pot fi adevărate surse de bacterii și impurități. Curăță-le o dată sau de două ori pe săptămână.
Exfoliază-ți tenul regulat
Exfoliază-ți tenul de 2 ori pe săptămână, dar nu mai des de atât. Exfolierea ajută la îndepărtarea celulelor moarte și sebumului, netezind pielea. Totuși, exfolierea excesivă agresează tenul.
Folosește măști faciale
Măștile faciale pot fi considerate suplimente de nutrienți pentru ten și o metodă eficientă de hidratare. Măștile faciale au beneficii diferite, în funcție de conținut. Aplică o mască facială o dată sau de două ori pe săptămână.
Utilizează produse non-comedogenice
Fondul de ten, concealerul, pudra și crema hidratantă trebuie să fie non-comedogenice, lucru specificat pe ambalaj. Această caracteristică se referă la faptul că produsul nu blochează porii.
Adoptă un stil de viață sănătos
Stilul de viață influențează aspectul fizic. Prin urmare, ia câteva măsuri în această privință:
-
Mănâncă sănătos, variat și cu moderație. Evită dulciurile, sucurile și alte produse procesate.
-
Renunță la fumat.
-
Fă sport zilnic, minim 30 min/zi.
-
Bea 6-8 pahare de apă pe zi.
Nu curăța tenul cu săpun
Săpunul și gelul de duș pot agresa tenul, prin compoziția lor chimică. Acestea produc distrugerea barierei naturale a pielii, bariera hidrolipidică ce protejează tenul și îi menține hidratarea.
Nu adormi machiată
Este important să nu adormi niciodată machiată. Produsele de make-up conțin chimicale dăunătoare, motiv pentru care acestea nu trebuie să stea pe ten prea mult timp. De asemenea, acestea blochează porii, cauzând acnee.
Nu îți stoarce coșurile
Dacă ai un ten acneic sau îți apare câte un coș din când în când, evită stoarcerea acestuia. Stoarcerea coșurilor agravează inflamația și favorizează apariția cicatricilor post-acneice. Acneea trebuie tratată de către un dermatolog. Coșurile care apar din când în când pot fi gestionate aplicând o compresă rece cu ceai verde timp de 10 minute.
Nu îți atinge fața
Evită atingerea frecventă a feței. Mâinile sunt contaminate cu bacterii și impurități pe care le transferi pe față atunci când o atingi. Dacă este necesar să îți atingi fața, dezinfectează-ți mâinile înainte.
Nu purta părul în față
Părul este încărcat cu sebum și impurități. Poartă-ți părul în coadă sau în coafuri care nu permit atingerea feței. Astfel, eviți transferarea impurităților pe ten. Spală-ți părul des, dacă se îngrașă rapid.
Așadar, tenul necesită o atenție deosebită, deoarece acesta este cel mai expus factorilor de mediu, iar la nivelul său se observă primele semne ale îmbătrânirii.
Adaugă comentariu nou