Ce poţi face în câteva zile în care închiriezi o cabană în Slănic Moldova?

Varianta cazării în cabane de închiriat este poate cea mai solicitată de către turiştii care vor să scape de agitaţia urbană, de stress şi de zgomotul infernal al maşinilor şi vor să se retragă pentru câteva zile într-o oază de relaxare în zona Slănic Moldova.

Slănic Moldova este o zonă preferată de turiştii tineri, dar şi mai puţin tineri, de familii şi cupluri, dar şi de grupuri de prieteni, fiind situată într-o zonă mirifică, cu o splendoare aparte în orice anotimp al anului. Toamna este anotimpul preferat de turiştii care vizitează Slănic-moldova, o vreme propice de hoinărit prin natură, pentru că nu este nici frig, nici cald, pentru că zona arată impresionant, când natura se îmbracă în haine multicolore, pentru că pomii au frunze ruginii şi atracţiile turistice din zonă sunt cu adevărat impresionante.

Peisajul natural din zona este minunat, nu s-a schimbat de secole şi staţiunea dă sentimentul de apartenenţa la o ţară care are toate frumuseţile naturii.

Cazare într-o cabană în Slănic Moldova pentru un week-end: ce plan turistic să alegi?

Pentru a descoperi frumuseţile zonei Slănic Moldova, nu este suficient un week-end, dar este un început foarte bun. Staţiunea Slănic Moldova este situată în judeţul Bacău, cunoscută în rândul turiştilor români, dar şi străini datorită izvoarelor cu ape termale, ale căror calităţi au fost premiate cu medalii internaţionale. Clădirile cu un design interbelic, cazinoul, parcul şi natura în general sunt doar câteva dintre motivele pentru care turiştii aleg această zonă, preferată şi de I.L. Caragiale pentru vacanţe.

Într-un week-end în Slănic Moldova, se pot vizita următoarele obiective:

·                     Parcul Central, o oază de relaxare şi de verdeaţă, cu numeroase flori, fântâni arteziene, fiind o moştenire interbelică demnă de luat în calcul;

·                     Traseul cu 300 de trepte, care porneşte de la izvorul SF. Spiridon şi cuprinde câteva sute de trepte care îşi fac loc printre copaci. Pe măsură ce treptele sunt urcate, aerul este mai tare, turiştii sunt mai liniştiţi, dornici să se preasca pentru a face fotografii. Traseul durează câteva zeci de minute, sau câteva ore, în funcție de condiţia fizică a turiştilor, coborârea fiind abruptă, dar nu periculoasă;

·                     Panorama Slanicului, care poate fi văzută în urma unui traseu de câteva zeci de minute, de unde se poate observa întreaga staţiune;

·                     Aleea Izvoarelor, umbrită de brazi şi de foioase, unde turiştii se pot răcori cu apă rece din izvoare.

Izvoarele de ape minerale şi pârtia de schi – obiective turistice importante din Slănic Moldova

Turiştii care suferă de afecţiuni cronice vin aici şi îşi închiriază o cabană pentru procedurile de vindecare precum ionizări, hidroterapie, inhalaţii cu ape minerale şi aerosoli. De asemenea, pe perioada iernii, turiştii pot închiria  o cabană pentru a schia pe pârtia de schi Nemira, locul perfect pentru începători, fiindcă este uşoară şi are instalaţie de iluminat nocturnă, de transport prin cablu, de bătut zăpadă şi de înzăpezit artificial, precum şi serviciu de salvamont şi parcare auto.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5