Legendele scenei românești, Caramitru şi Mălăele, vin la Palatul Culturii din Bistriţa

Update Din motive obiective spectacolul de teatru ”Caramitru-Mălăele, câte-n lună și în stele” se amână!
Ne cerem scuze pentru inconvenientul creat, persoanele care au achiziționat bilete sunt așteptate la caseria instituției pentru recuperarea banilor.
..............

Marţi, 31 august, de la ora 19.00, Palatul Culturii din Bistriţa va găzdui spectacolul „Caramitru-Mălăele, câte’n lună și în stele , în seria celor mai în vogă producții teatrale ale ultimelor sezoane. Duel de vorbe de duh, versuri alese, umor fin și o muzică desăvârșită, pe strunele violoncelistului Adrian Naidin. Legende ale scenei românești, actorul Horațiu Mălăele și prietenul său de-o viață, marele Ion Caramitru, urcă pe scena bistriţeană, într-o excelentă provocare pentru doi maeștri rostitori de versuri, eleganți și inteligenți, care explorează cu umor subtilități ale minții și colțuri secrete ale sufletului. Caramitru recită răscolitor, imaginând, cu inteligență și ingeniozitate, răspunsuri pe măsură unui Horațiu Mălăele vulcanic, irezistibil și plin de umor - demonstrații de virtuozitate într-un duel de vorbe ai cărui martori sunt adesea Shakespeare, Topârceanu sau Nichita. Horațiu Mălăele rămâne un geniu comic care a demonstrat din plin că are la îndemână toate subtilitățile minții și ale sufletului, pe care le atinge folosind toate mijloacele artei.
“Probabil cel mai bun produs al teatrului românesc din ultimii 20 de ani”, așa cum îl descrie Ion Caramitru, neobositul Mălăele este într-o perpetuă căutare și de aceea niciuna dintre aparițiile sale pe scenă nu este similară cu precedenta. Violoncelistul Adrian Naidin este cel care a acceptat invitația de a da ritm acestui spectacol neconvențional de cuvinte. “Rostit, sunetul ar putea deveni cuvânt”, spune Adrian Naidin. “Sunt întâlniri între cuvânt și sunet. Ambele au aceeași origine: spiritul. Ambele vin din suflet”, spune el.
Vă invităm să-i reîntâlniți pe cei trei artiști în sala de spectacol, pentru ca mai apoi, așa cum spune Horațiu Mălăele, “în continuarea vieții dumneavostră să râdeți, pentru că râsul este muzica sufletului, să vă jucați – este secretul tinereții și să iubiți – este rațiunea de trăi”
Evenimentul este organizat de Primăria municipiului Bistriţa şi Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc”, iar preţul unui bilet este de 30 lei şi poate fi procurat de la casieria Palatului Culturii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5