7 obiceiuri inedite pe care le vei întâlni în timpul vacanței tale în Egipt
Mie, 12/29/2021 - 07:36
Egiptul se află pe lista scurtă a destinaţiilor de vacanţă “musai” de văzut în această viaţă, istoria sa, piramidele şi plajele superbe fiind atracţii cărora greu le poţi rezista.
În acelaşi timp, ca turist, trebuie să îţi aminteşti că te vei afla într-o ţară preponderent musulmană şi că există reguli de etichetă pe care trebuie să le respecţi, dar şi obiceiuri locale de care trebuie să ţii cont.
Iată câteva dintre uzanțele pe care este bine să le cunoști înainte de a te îmbarca într-un sejur în Egipt:
- Egiptul este o ţară conservatoare, iar acest lucru se vede şi în îmbrăcămintea purtată atât de bărbaţi, cât şi de femei. Nu uita să îţi pui în bagaje haine care să îţi acopere umerii şi genunchii. Femeile, în special, trebuie să evite să poarte haine decoltate sau mulate pe corp, iar o eşarfă se va dovedi extrem de utilă în timpul vizitelor la obiectivele religioase. Costumele de baie sunt permise doar în resorturile de la mare.
- Conservatorismul egiptenilor impune atenţie şi în ceea ce priveşte gesturile de afecţiune în public. Săruturile, îmbrăţişările sau ţinutul de mână nu sunt gesturi pe care localnicii să le practice sau să le aprobe, aşa că este mai bine să le evitaţi. Pe de altă parte, femeile care călătoresc singure s-ar putea trezi complimentate, pe stradă, de către localnici într-un mod aproape agasant, dar un refuz pe un ton categoric îi va îndepărta.
- Atunci când vizitaţi o moschee sau dacă aveţi şansa să fiţi invitaţi în locuinţa unei familii egiptene, trebuie să ştiţi că regula este să vă descălţaţi la intrare. De asemenea, dacă mergeţi în vizită, se impune oferirea unui dar, ca gest de politeţe şi respect faţă de gazde.
- Când salutaţi sau mâncaţi, folosiţi întotdeauna mâna dreaptă. Când oferiţi un dar, folosiţi fie ambele mâini, fie doar mâna dreaptă.
- La masă, nu vă aşteptaţi să găsiţi carne de porc în meniu, fiind vorba despre o ţară musulmană. Există, însă, numeroase preparate locale delicioase pe bază de carne de miel, de pui, de vită sau chiar de porumbel, cu garnituri din fasole fava, orez sau paste. Este ţara unde puteţi servi, gătite în stil tradiţional, şaorma, kebab, falafel sau salata de vinete
- “baba ganoush”. Este de bon-ton să lăsaţi puţină mâncare în farfurie la finalul mesei, fiind considerat un semn al abundenţei şi un compliment pentru cel care a gătit.
- Oferirea unui bacşiş este un lucru foarte obişnuit în Egipt. Se oferă bacşiş chelnerului, taximetristului, angajatului de la hotel care te ajută cu bagajele sau celor care îţi oferă sfaturi despre cele mai bune magazine sau restaurante, în semn de apreciere a serviciilor oferite de aceştia.
- La cumpărături, aşteaptă-te să te târguieşti. Ar fi chiar nepoliticos să nu o faci, pentru că localnicilor le face plăcere să negocieze, iar astfel poţi obţine preţuri mai bune pentru produsele dorite.
Indiferent că alegi un city break în Cairo sau o vacanta in Hurghada, este bine să te informezi despre obiceiurile locale. De cele mai multe ori un ”salut” sau un ”mulțumesc” rostite în limba locală, îți vor deschide multe uși.
Meniu principal
Ultimele stiri
Vin, 12:01
Nadia Urian Linul: Suflețelul Cultura
- Când aţi mers pentru prima dată la colindat? Care a fost prima colindă pe care aţi spus-o la...
Comentarii
prof. Radu Băeș -
Vin, 17:17
La mulți ani cu sănătate!
Leon Pintea -
Vin, 16:32
Astept cu mult interes (luni 30.12.2024) sa vad daca puterea judecatoreasca mai exista in aceasta...
Rus Augustin -
Vin, 13:41
STIMATE DOMNULE PROFESOR,
ISTORIA ... „tainic atelier a lui Dumnezeu” ne poate ajuta să...
Leon Pintea -
Vin, 10:12
Intr-un stat democratic cele trei puteri care confera statutul de stat de drept sunt :...
vasy -
Joi, 22:51
Nu vă lămurește clar art. 2? Nu vreți să vedeți decât altceva? Citiți-l, că nu are multe cuvinte....
Aniversări
În zi de naştere, urăm dlui PETRE PETRUSE, îndrăgit interpret al cântecului popular, Cetăţean de Onoare al comunei Lechinţa, multă sănătate,...
Cu ocazia zilei de naştere, urăm multă sănătate, bucurii şi putere de muncă, activități educaționale reușite și proiecte frumoase domnului prof.
Este o zi specială pentru doamna GABRIELA MILEŞAN, consilier juridic superior în cadrul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.
In Memoriam
Ajun de Crăciun.
Cineva schimbă aerul
de deasupra satului.
Adaugă comentariu nou