Ilva Mică. O nouă etapă pentru Complexul Sportiv, prin CNI! Investiţie majoră, din bugetul local, pentru amenajarea trotuarelor şi a reţelei de colectare de ape pluviale!
Consiliul Local Ilva Mică a aprobat documentaţia tehnico-economică - Studiul de fezabilitate şi principalii Indicatori tehnico-economici, pentru obiectivul de investiţii „Amenajare Complex Sportiv în sat Ilva Mică, comuna Ilva Mică, județul Bistrița-Năsăud”. Valoarea totală a investiţiei este de 23.492.801,75 lei, aproximativ 5 milioane de euro, din care cofinanţarea de la bugetul local este de 1.091.521,12 lei cu TVA.
„Am aprobat indicatorii tehnico-economici şi predarea amplasamentului, le-am înaintat către CNI şi după avizarea în Comisia Tehnico-Economică de la CNI se va trece la licitarea proiectului, proiect tehnic şi execuţie la pachet. Sper ca la finalul anului sau începutul anului viitor să fie semnat un contract. Valoarea totală se ridică undeva la 5 milioane de euro, este un proiect foarte important”, a declarat primarul Aurel Horea.
Proiectul prevede construcţia unei clădiri principale, cu o suprafață desfășurată de 1098 mp, a unui corp de clădire pentru centrala termică şi a unei clădiri de control acces. În exterior, este vorba despre un teren de fotbal cu gazon natural, teren de tenis cu tartan, acces pentru vehicule, alei pietonale şi parcări, spaţii verzi, gradene etc.
De asemenea, a fost aprobată predarea către Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Naţională de Investiţii “C.N.I.”- S.A., pe bază de protocol, a terenului în suprafață de 20242 mp, în vederea şi pe perioada realizării de către „C.N.I.” – S.A. a acestui obiectiv de investiţii.
Din fonduri proprii, comuna Ilva Mică îşi propune un proiect amplu de amenajare a trotuarelor şi a reţelei de colectare a apelor pluviale. Potrivit primarului Aurel Horea, este un proiect de aproximativ un milion de euro, finanțat integral din bugetul local, pentru acest an fiind prevăzut un buget de 2,7 milioane lei, inclusiv din economiile de anul trecut.
De altfel, anul trecut, 97-98% din contribuabilii comunei şi-au achitat taxele și impozitele, iar până în prezent peste 40% dintre persoane şi-au plătit dările integral, în condițiile în care până în 31 martie au bonificație de 10%.
La Ilva Mică, administraţia locală are de finalizat un proiect de infrastrucrură, finanţat din fonduri europene, prin Submăsura 7.2, Mai sunt de asfaltat două străzi, de amenajat rigole şi alte lucrări pe alte tronsoane, muizându-se ca execuţia să se încheie în luna iunie.
„Mai avem un proiect finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, o centrală pe biomasă cu capacitate dublă faţă de cea de acum, de 598 MW, care va asigura încălzirea pentru instituţiile noastre – primărie, şcoală, grădiniţă, sală de sport, cămin cultural şi va produce şi energie electrică. Un proiect de circa 70 miliarde de lei vechi, suntem în faza de pregătire a documentaţiei pentru atribuire şi sperăm să avem ofertanţi”, a adăugat edilul comunei.
Lucrările de cadastru general continuă, ajungând la un stadiu de 65-70%, Ilva Mică fiind în faţa multor comune din judeţ, un avans mai mare fiind la Lunca Ilvei şi Măgura Ilvei.
Citiţi şi:
- Primarul Aurel Horea: Lucrăm la două proiecte de infrastructură rutieră, din bugetul local și Programul Anghel Saligny! Mai multe imobile, în reabilitare termică! Așteptăm semnarea finanțării la Complexul sportiv!
- Primarul Aurel Horea, despre priorităţile anului 2022 la Ilva Mică: Modernizarea capacităţilor de producţie a energiei termice şi electrice din biomasă, trotuarele, străzile, cadastrarea!
- Primar Aurel Horea: La Ilva Mică, sursa principală de investiţii o constituie fondurile europene. Avem patru proiecte în implementare
- Grădiniță nouă, străzi asfaltate și piață amenajată, din fonduri europene, la Ilva Mică. Primarul Aurel Horea: Continuăm să ne arătăm respectul pentru oameni!
- Grădiniţă de poveste, la Ilva Mică. Primarul Aurel Horea: Toate unităţile de învăţământ sunt autorizate!
Adaugă comentariu nou