5 motive pentru care ar trebui să beţi apă de la robinet
Ecologiștii continuă să avertizeze despre pericolele sticlelor de plastic pentru natură, pentru animale și pentru sănătatea noastră. În același timp, mass-media și unii experți avertizează că apa de la robinet este plină de produse farmaceutice, microplastice, metale grele și chimicale. Pe cine ar trebui să credem? Care este adevarul?
Iată 5 lucruri care ne arată de ce ar trebui să bem apă de la robinet (filtrată sau nefiltrată):
1. În general, este sigur și sănătos
Pe baza a sute de studii din întreaga lume, a bea apă de la robinet care respectă recomandările Organizației Mondiale a Sănătății pentru apă potabilă (în SUA și țările UE) este în general la fel de sănătos sau mai sănătos decât a bea apă îmbuteliată. Apa de la robinet este testată de mai multe ori în fiecare zi pentru a fi sigură de băut, iar în cazul în care nu este, compania de apă este obligată să informeze populaţia.
Din păcate, există şi multe cazuri în care apa se dovedește a fi nesigură pentru băut, în ciuda reglementărilor și a testelor. O altă problemă recentă este cea a microplasticului, deoarece nu știm încă impactul asupra oamenilor.
Un filtru de apă simplu, accesibil și de înaltă calitate, precum cele de la Wellnessist Shop, vă va proteja de cei mai obișnuiți poluanți ai apei.
2. Este mai ieftin
Apa de la robinet costă mai puțin decât apa îmbuteliată, iar apa îmbuteliată în restaurante, cafenele și chioșcuri este și mai scumpă.
Bând apă de la robinet acasă și purtând o sticlă de apă reutilizabilă, oamenii economisesc mulți bani. Un filtru de apă va economisi, de asemenea, sume considerabile de bani. Doar faceți calculul cât cheltuiți în prezent pe apă îmbuteliată și vă garantăm că veți fi surprinși!
3. Este mai comod
Robinetul oferă apă proaspătă nelimitată ori de câte ori este nevoie pentru băut, gătit, prepararea ceaiului și cafelei, hidratarea animalelor de companie sau udarea plantelor de interior. Cu un filtru de robinet, veţi avea mai multă siguranţă şi același nivel de confort. Asigurați-vă că înlocuiți frecvent cartușele (la fiecare 3 luni) și cumpărați o sticlă drăguță reutilizabilă pentru apa de la robinet.
4. Gust mai bun
În unele locuri, apa locală de la robinet are un gust destul de bun. În alte țări și municipalități locale, poate avea un gust mai rău. Dar gustul rău poate fi ușor îmbunătățit prin folosirea unui filtru de apă sau prin adăugarea de citrice. Conform testelor oarbe, 9 din 10 persoane nu pot sesiza diferența dintre apa filtrată și cea îmbuteliată.
5. Este mai bine pentru mediu
Deșeurile de plastic ne distrug oceanele, viața sălbatică și pământul. Mai puțin de 10% din plastic este reciclat în întreaga lume, iar restul ajunge în gropile de gunoi și în natură și, în cele din urmă, se descompune în microplastice ajungând în apele subterane, râuri și oceane.
În plus, există o amprentă mare de carbon asociată cu apa îmbuteliată, unele rapoarte estimând aproximativ 82,8 g de CO2 pentru o sticlă de jumătate de litru. De parcă nu ar fi suficient, fiecare litru de apă îmbuteliată produsă folosește până la 4 litri pentru producție și filtrare.
Cu apa de la robinet, impactul asupra mediului este aproape de zero, cu excepția cantității de apă utilizată.
Adaugă comentariu nou