Inspectorul şcolar general Cristian Nicula: Grupe noi de creşă în şapte comune din Bistriţa-Năsăud!
În anul școlar 2023-2024, vor funcționa grupe noi de creșă în localitățile Feldru, Ilva Mică, Tiha Bârgăului, Lechința, Susenii Bârgăului (comuna Prundu Bârgăului), Căianu Mic şi Rodna, anunţă inspectorul şcolar general Cristian Nicula.
Tipurile de servicii oferite în cadrul grupelor de creșă sunt servicii de educație timpurie, realizate în baza unui curriculum național, centrat pe dezvoltarea fizică, cognitivă, emoțională și socială a copiilor, respectiv pe remedierea timpurie a unor dificultăți de adaptabilitate la mediul educațional, de învăţare sau pe remedierea eventualelor deficiențe în dezvoltare; servicii de îngrijire, protecție și nutriție a copiilor; servicii de supraveghere a stării de sănătate a copilului; servicii complementare pentru copil și familie, respectiv servicii de informare și consiliere, de educație parentală, servicii de terapie logopedică, servicii de asistenţă psihopedagogică oferite de centrele județene de resurse și asistență educațională/Centrul Municipiului București de Resurse sau servicii tip: centru de joacă, ludotecă etc.
În unităţile care oferă servicii de educaţie timpurie, se recomandă ca în grupa mică să fie copii până la 1 an; grupa mijlocie - copii de 1-2 ani, iar grupa mare - copii de 2-3 ani.
Potrivit IȘJ BN, în județ vom mai avea o grupă de creșă în Lunca Ilvei, unde până în acest an grupa de antepreșcolari a funcționat ca serviciu social.
Citiţi şi:
- Începând cu anul școlar 2021- 2022, creșele devin parte a sistemului de educație! Cum vor funcționa!
- Grupe noi de creşă în Feldru, Ilva Mică, Tiha Bârgăului, Lechința, Susenii Bârgăului, Rodna și Căianu Mic!
- Inspectorul școlar general Cristian Nicula: Felicitări administrațiilor din Târlișua, Maieru, Parva, Romuli, Teaca, Telciu, Galații Bistriței!
- Inspector școlar general Cristi Nicula: Cele șapte creșe amenajate prin PNRR vor fi preluate de școlile din comunele respective!
- Șapte proiecte depuse de autorități locale și școli din Bistrița-Năsăud, prin PNRR, pentru dezvoltarea serviciilor de educație timpurie
Adaugă comentariu nou