Bistrițeanul Horia - Răzvan Botiș, director de cabinet al ministrului Bogdan Ivan! Este reprezentant al industriei române de apărare la NATO, cu brevete de invenție pentru muniție!
Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, și-a cooptat în echipa de la București un tânăr bistrițean. Horia - Răzvan Botiș este directorul de cabinet al ministrului Bogdan Ivan. Mai mult, Răzvan Botiș este reprezentantul industriei de armament a României la NATO. “Avem două companii din Bistrița care sunt acreditate ca furnizori oficiali NATO prin el, până a fi directorul meu de cabinet”, a declarat ministrul Bogdan Ivan, la Bistrița, la seminarul de informare organizat de Camera de Comerț și Industri Bistrița-Năsăud. Este fiul fostului ministru al Muncii, Ioan Botiș.
Potrivit profilului linkedin.com, Horia-Răzvan Botiș a devenit în ianuarie 2021 adjunct al șefului Delegației României la Grupul consultativ industrial al NATO și director pentru afaceri internaționale al Organizației Acționarilor din Industria Română de Apărare în 2022. Tot din aprilie 2023 este reprezentantul șefulio AN în Consiliul Adunării Generale a Asociației Industriilor Aerospațiale, Securității și Apărării din Europa. Identificând nevoia a dezvoltat în prezent, în cadrul Companiei Naționale ROMARM S.A., noul Centru de Excelență în Cercetare, Dezvoltare și Inovare, unde deține funcția de Șef Departament pentru Dezvoltarea Afacerilor, Inovare, Transfer de Tehnologie și Afaceri Internaționale. Sub comanda sa, noul Centru a reușit să transfere în cadrul Industriei Naționale de Apărare noi produse în colaborare cu Centrele de Cercetare și Academia din România.
A absolvit Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” și deține o diplomă de licență în Inginerie Aerospațială Militară și un Master în Ingineria Sistemelor Integrate Aeronautice. În prezent, doctorand cu bursă la Universitatea Politehnică din București și, de asemenea, doctorand înscris la un al doilea program de doctorat la Universitatea de Economie București. Ambele teze de doctorat sunt axate pe și urmează abordarea industriei de apărare. El deține trei brevete de invenție pentru muniție și este implicat în prezent în 10 proiecte de cercetare și dezvoltare, după cum urmează:
Trei proiecte naționale de transfer de tehnologie militară, implicate în calitate de director de proiect și coordonator șef adjunct, director tehnic într-un proiect european de dezvoltare industrială a apărării și responsabil pentru industria națională pentru două programe europene pentru industria de apărare Cat. H.
În studiile NATO, este în prezent lider de echipă și membru a două grupuri de studiu NATO privind lanțurile de aprovizionare și materiale avansate noi utilizate în uz militar.
Citiţi şi:
- Ioan TURC: “România nu poate fi un actor regional relevant fără o armată modernă și o industrie de securitate puternică”
- MInistrul Bogdan Ivan: Aderarea la OCDE este cel mai important proiect de țară al României, după aderarea la NATO și UE
- Ministrul Bogdan Ivan: Am semnat o finanțare de 130 de milioane de euro pentru HUB-ul de hidrogen al României!
- Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, alături de ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, la Bistriţa
- APĂRAREA NAŢIONALĂ ÎN PRIMEJDIE
Adaugă comentariu nou