SĂ NU UITĂM “ALAIUL NUNŢILOR DE PE BÂRGĂU”
Odata cu intrarea noastra în Uniunea Europeană, Romania a trecut într-o nouă eră. În realitate abia acum se produce adevărata noastră revoluţie de catifea, începută sângeros în decembrie 1989. Speranţele sunt încă foarte mari, pentru cei care realizează acest lucru, dar fenomenul revoluţionar românesc are întotdeauna particularităţile sale, cu iz dâmboviţean. Trebuie să fim optimişti pentru că Dumnezeu şi-a întors faţa spre noi.
Teritoriul Bărgaielor ocupă un avansat colţ al Ardealului, în ceea ce priveşte aşezarea geografică, dar mai ales în privinţa tradiţiilor, portului popular şi străvechile obiceiuri, care nu trebuiesc uitate. Pastrarea şi revigorarea lor, însoţite de o creştere continuă a valorilor culturale, reprezintă cartea noastră de vizită în Uniunea Europeană.
Înainte de Lăsatul Secului, în Ţara Bârgaelor ar fi trebuit să se desfăşoare Alaiul Nunţilor de pe Bârgău, acel festival zonal unic în ţară, care, la fel ca Regele Brazilor, devenit international, reprezintă blazonul bîrgăuanilor, o carte deschisă spre Europa. Sperăm că în acest an să fie posibilă organizarea acestei manifestari, în primul semestrua al anului 2011, la Tiha Bârgăului, unde ar fi acum rândul.
Citiţi şi:
- „Alaiul Nunţilor de pe Bârgău” s-a oprit la Josenii Bârgăului?
- Festivalul Judeţean de Folclor „Alaiul Nunţilor de pe Bârgău” – evocă măreţia nunţii tradiţionale româneşti
- „ALAIUL NUNŢILOR DE PE BÂRGĂU”, UN FESTIVAL FOLCLORIC AJUNS LA 40 DE ANI
- ALAIUL NUNŢILOR DE PE BÂRGĂU SE VA DESFĂŞURA, ÎN 2009, LA JOSENII BÂRGĂULUI
- După o întrerupere de şapte ani, „Alaiul nunţilor” revine pe Valea Bârgăului
Adaugă comentariu nou