30 de familii au primit locuinţe sociale
30 de familii care au aşteptat timp de câţiva ani repartizarea unei locuinţe sociale au primit, vineri, cheile apartamentelor din blocurile amenajate de Primăria Bistriţa în localitatea componentă Viişoara.
Pe lângă oameni mulţumiţi, fericiţi că aşteptarea lor a luat sfârşit, au existat şi nemulţumiţi. Chiriaşii mutaţi anul trecut în aceeaşi zonă s-au plâns primarului Ovidiu Creţu de condiţiile oferite: căile de acces sunt pline de noroi, iar în unele imobile apa a fost sistată din cauza unor locatari rău-platnici.
Ovidiu Creţu, primarul municipiul Bistriţa: Căile de acces fac obiectul unui proiect de amenajare, de asfaltare, cu spaţii verzi şi cu tot ceea ce trebuie care va fi realizat după ce vom termina şantierul, adică aceste două blocuri, dar pentru a rezolva situaţia, miercuri, vor veni cei de la DSP cu piatră şi vor pietrui toată zona, astfel încât să vă puteţi aduce mobila şi toate celelalte, să fie lucrurile în regulă.
Până atunci va trebui să vă faceţi contractul cu E.ON Gaz, cu Electrica şi cu toate celelalte şi repet miercuri dimineaţa, oamenii noştri vor fi prezenţi aici cu pietruirea, astfel încât să se poată rezolva lucrurile. Pentru că aici începe să fie un micro cartier vom organiza, nu ştiu dacă anul acesta, cred că din toamnă, vom organiza o linie de transport, astfel încât să vină un autobuz şi până în zona aceasta a pieţei.
De ce trebuie să fiu eu mulţumit? De felul cum vă veţi comporta voi înăuntru. Apartamentele sunt finisate la cel mai înalt standard european. Am verificat personal fiecare cameră, fiecare uşă, instalaţiile au fost sub probe. Nu s-au făcut probe la centrală, pentru că nu am avut instalaţia de gaz, dar proba de presiune a instalaţiilor de căldură a fost făcută. Dacă apar probleme, pentru că în funcţionare pot să apară, ele sunt în garanţie şi va interveni constructorul, imediat. Dar, vreau să fie curăţenie aici, curăţenie în casa scării, vreau să fie un model de comportament, vreau să valorificaţi această şansă care vă este dată prin efortul tuturor cetăţenilor din Bistriţa, care prin taxe şi impozite construiesc aceste locuinţe.
Vi se oferă această şansă, locuinţe sociale, unde chiriile sunt adaptate la venitul dumneavoastră, dar aştept şi un răspuns corespunzător din partea dvs. Adică, să fie întreţinute în mod corespunzător şi viaţa să fie una civilizată.
Pot să vă spun că în celelalte blocuri, nouăzeci la sută din apartamente arată impecabil, arată foarte bine. Sunt câteva care nu arată foarte bine, sunt oameni care nu s-au adaptat. Până la urmă, o să îi mutăm în locuinţe de necesitate, că asta e soluţia pentru ei, dar eu nu vreau să mut pe nimeni, pentru că am construit aceste locuinţe tocmai pentru a oferi o şansă mai ales copiilor, mai ales celor tineri.
Viişoara se va dezvolta în continuare. Nu ştiu dacă peste trei ani vom construi şcoală aici, dar cu siguranţă va apărea o şcoală nouă, pentru că este un cartier nou, însă vreau ca acest cartier să nu fie un ghetou, să fie un cartier de oameni civilizaţi.
Cele 30 de unităţi locative - 10 garsoniere, 10 apartamente cu 2 camere şi 10 apartamente cu 3 camere - sunt situate în blocurile nr. 2 şi 6 din Viişoara şi se adaugă celor 210 locuinţe sociale finalizate de municipalitate în ultimii trei ani.
Citiţi şi:
- Primarul Ovidiu Creţu a înmânat cheile pentru 80 de apartamente sociale noi
- Municipalitatea intenţionează să achiziţioneze 60 de apartamente de pe piaţa liberă
- Primarul Ovidiu Creţu: „Aceste locuinţe nu au o destinaţie etnică, peste 50% dintre beneficiari sunt români”
- Prefectul Ovidiu Frenţ: La o scară a blocului, locatarii pot reintra în locuinţe. Pentru celalalte apartamente, intervenţia va dura 50-60 zile
- Primăria Bistriţa a dat în folosinţă 40 de locuinţe sociale
Adaugă comentariu nou