Daciana Sârbu – rezultate pentru români în Parlamentul European

Eurodeputata Daciana Sârbu e considerată de specialişti unul dintre cei mai muncitori şi activi europarlamentari români. Analizele acestora, apărute în presă, arată că eurodeputaţii PSD sunt pe primul loc în clasamentul iniţiativelor în Parlamentul European, iar Daciana Sârbu se impune în rândul lor prin numărul de proiecte. Pentru o categorie de realizări, eurodeputata ocupă locul 3 în rândul tuturor celor 766 membri ai Parlamentului European!

Nu doar prin efort a ieşit în evidenţă aceasta, ci şi prin faptul că tot ce a făcut are legătură directă cu România şi răspunde unor dorinţe şi aşteptări ale românilor.

          Agricultura a fost pe primul loc pentru eurodeputata Daciana Sârbu. Printr-o mulţime de acţiuni, şi la Parlamentul European, dar şi în ţară, aceasta a sprijinit produsele tradiţionale româneşti şi a cerut ca banii europeni să meargă spre ajutarea  fermelor mici şi a exploataţiilor familiale, care în România sunt atât de numeroase şi au nevoie de protecţie de la Uniunea Europeană.

          Daciana Sârbu este şi cea mai cunoscută susţinătoare a agriculturii bio din România. Toamna trecută, datorita eforturilor ei, alături de ambasadorul Franţei în România, a reuşit să convingă un mare lanţ francez de magazine să vândă produse bio româneşti, ajutând producătorii noştri să pătrundă pe piaţă. Al doilea pas s-a întâmplat chiar în aprilie, când în aceste magazine se vor putea găsi şi legume bio din satele româneşti, la preţuri mult mai bune faţă de cele de import.

          Ca membră în Comisia de agricultură din Parlamentul European, a cerut venituri mai bune pentru agricultori, ajutoare pentru ca tinerii să se stabilească la sat, dar şi oprirea speculaţiilor pe pieţele agricole.

          În 2013, când la Bruxelles s-au negociat banii pe care Europa îi va da pentru agricultură în anii care vin, Daciana Sârbu a luat parte la discuţii şi a cerut subvenţii mai mari pentru agricultorii români şi sprijin pentru agricultura de subzistenţă. Eurodeputata a depus peste 330 de amendamente şi a avut mai mult de 150 de interpelări către Comisia Europeană.

          În timp ce alţi eurodeputaţi, precum Monica Macovei, îşi criticau ţara în faţa străinilor, Daciana Sârbu a dus în vizită prin Bucovina mai mulţi ambasadori, dorind să le arate o parte din frumuseţile  României.Să nu ne fie teamă să ne promovăm ţara, pentru că avem lucruri extraordinare, oameni minunaţi, trebuie să fim mândri să purtăm simboluri tradiţionale româneşti. E important să folosim toate ocaziile publice pentru a ne promova şi să invităm pe cei care ar putea să ducă aceste mesaje mai departe, în alte ţări, să vadă ce este România cu adevărat”, a spus eurodeputata.

          În mandatul său, Daciana Sârbu a promovat la Bruxelles mai multe judeţe din România, prezentându-le europarlamentarilor străini mâncăruri tradiţionale, dar şi portul popular sau muzica populară din mai multe zone. Tot la Parlamentul European, eurodeputata PSD a dus şi o expoziţie de brânzeturi, produse după reţete româneşti tradiţionale, cu sprijinul Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine din România.

          Nu doar încercarea de a face România cunoscută a fost dorinţa de căpătâi a Dacianei Sârbu, ci şi lupta pentru apărarea românilor de câte ori când aceştia au fost atacaţi. Respectaţi legile europene şi opriţi atacurile la adresa românilor, le-a cerut cu tărie eurodeputata politicienilor englezi, într-un articol în limba engleză, apărut chiar la Bruxelles, dar şi la Londra, atunci când se discuta despre “invazia” românilor.

          De altfel, au fost foarte multe momente când Daciana Sârbu s-a remarcat ca europarlamentar care vine neîntârziat în sprijinul românilor atacaţi peste hotare. În 2009, când în Italia a avut loc o campanie împotriva românilor, Daciana Sârbu a trimis, împreună cu Corina Creţu, o scrisoare de protest premierului Berlusconi. Apelul spunea că  „românii simpli, care lucrează în restaurantele, magazinele sau casele italienilor, făcându-şi datoria cu seriozitate şi devotament recunoscute, contribuie la economia Italiei”. În atenţia ei s-au aflat şi lucrătoarele românce care merg la cules de căpşuni în Spania pentru perioade scurte şi se trezesc adesea forţate de angajatori să muncească în condiţii foarte grele, deputata cerând autorităţilor europene să-i apere prin lege pe muncitorii sezonieri. Mai mult, ea a pus pe masa celor care iau decizii în Europa şi problema copiilor celor care pleacă la muncă în străinătate, propunând să se dea fonduri europene pentru ca părinţii să-i poată lua cu ei sau să-i poată îngriji cum se cuvine acasă.

          Eurodeputata Daciana Sârbu a muncit şi pentru îmbunătăţirea legilor europene privind alimentaţia, propunând măsuri care să ajute oamenii să fie mai informaţi şi să împiedice minciunile de pe etichetele alimentelor. În ţară, a creat Asociaţia Şcoala pentru Sănătate, cu care a mers prin grădiniţe, explicându-le părinţilor şi copiilor că mâncarea sănătoasă îi poate proteja de îmbolnăvire. Pe lângă sfaturi, Asociaţia Dacianei Sârbu le dăruieşte părinţilor şi ghiduri tipărite în care pot găsi reţete sănătoase pentru copii.

 

Comentarii

08/05/14 11:48
Vizitator

In 2010, dupa alegerea sa ca Presedinte al PSD, Victor Ponta, a declarat ca Daciana Sarbu nu va mai candida pentru un nou mandat de europarlamentar, avand in vedere "noua situatie", in care el a fost ales in fruntea partidului, precizand ca este vorba despre o decizie a sotiei sale: "Am discutat cu Daciana. Nu va mai candida la un nou mandat ", a spus Ponta, citat de Mediafax. El a precizat ca aceasta este decizia Dacianei Sarbu, avand in vedere "noua situatie". Pana la urma cum ramane cu consecventa?

08/05/14 19:21
crin

Vizitatorului, daciana e alta poanta, aventurile ei in politica trebuie sa-i asigure pozitia si de ce nu si niste bani pe degeaba. Faza cu munca e o gluma pentru prosti.Cat priveste legile europene, ele nu vor tine cont de Romania niciodata mai ales cu politicienii astia tradatori si poporul igorant si manipulat.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5