Investiţie de aproape 20 milioane lei în Blocul operator al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa

 

         Staff-ul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud a evaluat stadiul lucrărilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, investiţie prin care se edifică Blocul operator centralizat, dar şi cabinete medicale.

„Finanțarea acestei investiții este asigurată de către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Guvernul României, valoarea totală fiind de peste 19.437.000 lei (aproximativ 4,4 milioane de euro). Lucrările au început în lumea noiembrie a anului trecut. Este un proiect foarte important pentru fiecare dintre locuitorii județului Bistrița-Năsăud”, precizează preşedintele Emil Radu Moldovan.

Potrivit informaţiilor furnizate de administraţia judeţeană, Blocul operator centralizat va cuprinde 8 săli de operaţii şi o sală de sterilizare proprie, şi anume 3 săli pentru chirurgie generală, 2 pentru ortopedie-traumatologie şi câte o sală pentru urologie, oftalmologie şi O.R.L.

Fiecare sală de operaţii - o structură complexă  - va include şi spaţiile aferente, adică un filtru sanitar pentru pregătire medici, sala de pregătire preoperatorie a bolnavului, sala de operaţii propriu-zisă, sala de trezire postoperatorie şi un spălător pentru instrumentar.

În cadrul proiectului sunt prevăzute şi dotările aferente, adică 8 mese de operaţii cu dotările specifice profilului operator şi 8 lămpi scialitice; o unitate de electrochirurgie cu sistem de furnizare argon medical şi evacuator de fum, două platforme electrochirurgicale de înaltă performanţă destinate procedurilor chirurgicale complexe endoscopice şi deschise, având opţiunea de tăiere şi coagulare, funcţionalitate bipolară, sigilare vasculară şi fuziune tisulară; două platforme electrochirurgicale monopolare/bipolare; 2 echipamente de  oximetru cerebral; un aparat de măsurare uniemisferică a profunzimii anesteziei; două sisteme de anestezie şi monitorizare complexă; o trusă de laparoscopie pentru intervenţii chirurgicale; o centrală triplex de producere oxigen medical.

De asemenea, va fi achiziţionată şi o staţie de sterilizare, compusă dintr-un sterilizator cu abur de 250 l, echipament automat de spălare/dezinfecţie instrumentar, aparat mobil de dezinfecţie pe cale aeriană, dispozitiv de curăţare cu jet de apă/ aer comprimat, dispozitiv de sigilare ambalaj sterilizabil, lampă inspecţie instrumentar, modul de curăţare cu ultrasunete.

Proiectul include şi amenajarea altor spaţii medicale - saloane cu grup sanitar propriu, săli de tratament – dar şi administrative.

Întregul obiectiv de investiţii va fi realizat la standarde europene, în conformitate cu normativele legale în vigoare, fiind dotat cu sistem de climatizare, sistem de evacuare aer viciat, sistem de alarmare şi detecţie incendiu, sistem de control acces, sistem apel medical, sistem de supraveghere video, sistem de alarmare vocală, sistem CATV, sistem voce-date şi de telefonie-interfonie.

Comentarii

22/01/15 10:10
alt "Cetatean d...

N-ar strica si un aparat pentru radioterapie ... pentru ca efectiv, nu se face decat la Cluj ... fiind foarte complicat pentru noi bistritenii sa urmam sedintele de tratament acolo. Fiecare sedinta dureaza circa 10-15 minute, de internat la spital nu te interneaza nimeni sa te tina pe banii publici numai pentru acest lucru si trebuie sa stai in Cluj, undeva la un camin, sau hotel ... cel putin o luna de zile ca sa poti urma aceste sedinte in caz de tratament anticanceros...
De ce nu s-ar putea achizitiona un astfel de aparat si la Bistrita ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5