Cinci milioane lei pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, în vederea continuării lucrărilor la Blocul operator

Consilierii judeţeni, reuniţi în cadrul unei şedinţe extraordinare, au aprobat prima rectificare a bugetului local al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, asta ca urmare a transeferurilor de capital « operate » de Ministerul Sănătăţii. În fapt, veniturile bugetului judeţean au fost majorate cu suma de 5 milioane de lei, bani care vor fi cheltuiţi pentru « Extinderea prin supraetajare a paviliionului P+2 şi transformare în P+4, în vederea construirii unui bloc operator centralizat şi a unor spaţii medicale ». Suma reprezintă alşocări de la bugetul de stat, dar şi din veniturile proprii ale Ministerului Sănătăţii.

«Vrem să finalizăm investiţiile de la etajul 3 şi 4 din noua construcţie, pentru a putea muta secţiile din pavilioanele de pe Buleverdul Independenţei şi amenajarea Blocului operator. De asemenea, avem documentaţiile depuse şi sper să primim sprijin şi pentru extinderea zinei de la Unitatea de Primiri Urgenţe, iar spre final un proiect îndrăzneţ, cel de construcţie a heliportului. (…)
Am primit, anul trecut, la rectificare, 5 milioane lei. S-au derulat procedurile de achiziţie publică, se lucrează de anul trecut, de la finalul anului. Lucrările sunt foarte avansate. Am înţeles că în aproximativ două luni vor fi finalizate unele lucrările şi vor continua cele de la Blocul operator.

În urma discuţiilor de la Guvern şi în urma sprijinului şi interesului pe care Consiliul Judeţean l-a arătat către Spitalul Judeţean, am mai primit 5 milioane lei », a explicat, în plen, preşedintele CJ, Emil Radu Moldovan.

Blocul operator centralizat va cuprinde 8 săli de operaţii şi o sală de sterilizare proprie, şi anume 3 săli pentru chirurgie generală, 2 pentru ortopedie-traumatologie şi câte o sală pentru urologie, oftalmologie şi O.R.L.

Fiecare sală de operaţii - o structură complexă - va include şi spaţiile aferente, adică un filtru sanitar pentru pregătire medici, sala de pregătire preoperatorie a bolnavului, sala de operaţii propriu-zisă, sala de trezire postoperatorie şi un spălător pentru instrumentar.

În cadrul proiectului sunt prevăzute şi dotările aferente, adică 8 mese de operaţii cu dotările specifice profilului operator şi 8 lămpi scialitice; o unitate de electrochirurgie cu sistem de furnizare argon medical şi evacuator de fum, două platforme electrochirurgicale de înaltă performanţă destinate procedurilor chirurgicale complexe endoscopice şi deschise, având opţiunea de tăiere şi coagulare, funcţionalitate bipolară, sigilare vasculară şi fuziune tisulară; două platforme electrochirurgicale monopolare/bipolare; 2 echipamente de oximetru cerebral; un aparat de măsurare uniemisferică a profunzimii anesteziei; două sisteme de anestezie şi monitorizare complexă; o trusă de laparoscopie pentru intervenţii chirurgicale; o centrală triplex de producere oxigen medical.

De asemenea, va fi achiziţionată şi o staţie de sterilizare, compusă dintr-un sterilizator cu abur de 250 l, echipament automat de spălare/dezinfecţie instrumentar, aparat mobil de dezinfecţie pe cale aeriană, dispozitiv de curăţare cu jet de apă/ aer comprimat, dispozitiv de sigilare ambalaj sterilizabil, lampă inspecţie instrumentar, modul de curăţare cu ultrasunete.

Proiectul include şi amenajarea altor spaţii medicale - saloane cu grup sanitar propriu, săli de tratament – dar şi administrative.
Întregul obiectiv de investiţii va fi realizat la standarde europene, în conformitate cu normativele legale în vigoare, fiind dotat cu sistem de climatizare, sistem de evacuare aer viciat, sistem de alarmare şi detecţie incendiu, sistem de control acces, sistem apel medical, sistem de supraveghere video, sistem de alarmare vocală, sistem CATV, sistem voce-date şi de telefonie-interfonie.

Comentarii

14/03/15 12:22
Cetatean

N-ar strica infiintarea si la Bistrita a unui "Centru Medical de Radioterapie"... ptr bolnavii de cancer, ptr ca la Cluj se aduna toata Transilvania si este dezastrul... dezastrului cu planificarile si asteptarile sa le vina randul celor bolnavi sa poata beneficia de acest ( ULTIM ) TRATAMENT !
Exista la Floresti o clinica particulara ( Ametist ii zice... ) unde tratamentele costa "o avere"... si nu stiu cati au "dare de mana" ... sa mearga acolo... ptr ca aia nu lucreaza prin Casa de Asigurari... si nu stiu cum se face, dar totul se face in tara asta, doar ptr maharii si "smecherii" care au bani multi , sa-si permita asa ceva.

14/03/15 16:27

bravo ,felicitari tuturor celor care au contribuit

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5