Primarul Vasile Codrea: Avem obligaţia să dăruim mai departe ceea ce am învăţat generaţiilor tinere

Tabăra de Acasă, organizată de Primăria Budeşti, este singura de acest gen din ţară. Ideea a pornit în urmă cu trei ani de la primarul Vasile Codrea, care
Încă din copilărie îşi dorea participarea la astfel de tabere. Nu a fost să fie atunci, însă acum, dacă nu copiii din comună au posibilitatea să meargă într-o tabără, a fost adusă tabăra acasă la ei. 140 de copii din Budeşti, dar şi din Bistriţa, s-au bucurat de programul propus în cadrul taberei derulată în Pădurea Luşca.
„Ţin să mulţumesc tuturor colaboratoratorilor noştri de la Inspectoratul de Poliţie, ISU, SMURD, Jandarmerie, Cercetaşii Bistriţei, colegilor din Primărie, consilierilor locali, cadrelor didactice şi preoţilor din comună pentru că au fost alături de noi în acest demers, scopul nostru a fost acela de a aduce tabăra acasă la copii. Avem obligaţia să dăruim mai departe ceea ce am învăţat generaţiilor tinere, să ne implicăm cu sufletul în asemenea proiecte şi să-i învăţăm ce înseamnă voluntariatul şi munca în echipă. Am avut şi copii de la Bistriţa deoarece am dorit ca elevii noştri să interacţioneze cu cei din mediul urban. Am dorit să arătăm copiilor ce înseamnă munca celor care sunt mereu în gardă pentru situaţiile de urgenţă, pe parcursul taberei aceştia având posibilitatea nu doar să cunoască tehnica din dotarea instituţiilor, ci şi personalul, să vadă situaţii concrete la faţa locului. Mai mult, am avut şi un atelier de pictură, urmând a organiza o expoziţie, cel mai probabil în incinta bisericii. Preoţii au fost alături de noi, dându-ne dovada că Biserica Ortodoxă este din ce în ce mai deschisă şi spre activităţile educaţionale şi sociale, urmând ca pe viitor, împreună cu preoţii noştri, să organizăm inclusiv competiţii sportve. Cred că am spart zidurile dintre instituţii şi tânăra generaţie, construind trepte pe care ei să urce, fiind, nu-i aşa, viitorul acestei ţări”, ne-a declarat primarul comunei Budeşti, Vasile Codrea.
Reamintim faptul că nu este singura acţiune de acest gen iniţiată de primar, tot aici, în fiecare an, fiind proiectul de împădurire, pornit tot de la un gând mai vechi al primarului. „Eram copil când bunica mea, văzând că vin norii, a fugit să adune fânul. Am ajutat şi eu cu ce am putut, însă deodată s-a umplut de oameni care au venit s-o ajute. Acesta înseamnă voluntariatul şi solidaritatea. Trebuie să revenim la aceste lucruri. Îmi aduc aminte că ploaia atunci ne-a ocolit şi bunica a zis că o să rămânem într-o zi fără apă deoarece nu mai avem păduri. De aceea, iată, după mai bine de 40 de ani, ne-am dorit să avem păduri în comuna noastră”, ne-a declarat primarul Codrea.
Parada în costume populare la sărbătoarea naţională şi Ziua Unirii, şezătoarea în care bătrânii satului îi învaţă pe tineri cum se confecţionau lucrurile tradiţionale, bucuria festivităţilor la final de an şcolar, când toţi tinerii sunt răsplătiţi cu dulciuri, sunt, alături de proiectele administrative, câteva din evenimentele pe care primarul Vasile Codrea şi-a pus amprenta.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5