Prof. dr. Maria Pop: Prin detoxifiere se previne: intoxicarea ficatului, apariţia hepatitelor, steatozei hepatice (ficat gras), dislipidemiilor (colesterol crescut), lipoamelor, obezităţii

DETOXIFIEREA FICATULUI

DETOXIFIEREA FICATULUI

 

 

Ficatul este organul principal unde se face metabolizarea și neutralizarea toxinelor care ajung în corpul nostru. Ficatul este un filtru al substanțelor toxice. Îl putem asemăna cu o uzină a corpului care face: detoxifierea, sinteza de proteine, secreția bilei necesară în digestie, controlul sistemului imunitar. Când în corpul nostru se adună prea multe toxine, funcția ficatului este depășită și obosește.

Consecința acumulării de prea multe toxine se poate manifesta prin: oboseală, apatie generală, dureri de cap, balonare, gaze de fermentație în exces, culoarea palidă a pielii, apariția de pete maronii, înroșirea scleroticii ochiului (albul ochiului), etc. Analizele de laborator ies totuși bine. Se impune cura de detoxifiere a ficatului.

Prin detoxifiere se previne: intoxicarea ficatului, apariția hepatitelor, steatozei hepatice (ficat gras), dislipidemiilor (colesterol crescut), lipoamelor, obezității.

Produsele naturale din plante medicinale îmbunătățesc funcția antitoxică a ficatului, protejează celula hepatică și ajută la regenerarea celulei hepatice.

Principalele funcţii ale ficatului:

  • Secreţia şi excreţia de bilă;
  • Funcţia antitoxică, de purificarea sângelui prin inactivarea sau transformarea substanţelor toxice provenite din exterior sau din metabolismul intern;
  • Depozitarea unor vitamine, precum: A, B, D, K şi transformarea provitaminelor în vitamine;
  • Sinteza unor enzime cu rol important în metabolism;
  • Funcţia glicogenică. Glucoza după digestie este adusă prin vena portă în ficat unde este reţinută sub formă de glicogen. Procesul este controlat de insulină. În caz de deficit, glucoza se elimină prin urină iar ficatul eliberează glucoza pentru a restabili echilibrul energetic în celule. Tot ficatul poate transforma glucoza în lipide şi invers;
  • Funcţia adipogenă. Ficatul poate mobiliza grăsimile depozitate la acest nivel. Ficatul poate transforma acizii graşi în fosfolipide.
  • În ficat se sintetizează proteinele din aminoacizii absorbiţi, de exemplu fibrinogenul şi protrombina care intervin în coagularea sângelui. Aminoacizii nefolosiţi sunt degradaţi de ficat şi transformaţi în amoniac care este apoi transformat în uree şi care va fi eliminată prin rinichi şi piele. Procesul de formare a ureei se realizează de ficat cu ajutorul enzimei numită arginază produsă tot de ficat.
  • În ficat se depozitează fierul şi cuprul cu rol în formarea hemoglobinei;                                                                                                                                                                                                                                               
  • Funcţia hemotopoetică, de formare de globule roşii şi de distrugere a hematiilor bătrâne cu depozitarea fierului în ficat;
  • Ficatul controlează echilibrul acido-alcalin.

 

 

 

CEAI INSTANT LIVER FORTE

Compoziție: extract din fructe de Armurariu (Silybum marianum), extract din fructe de Anghinare (Cynara scolymus), extract din fructe de Măceș (Rosa canina), extract din rădăcină de Păpădie (Taraxacum officinale), extract din Sfeclă de zahăr (Betaină-Beta vulgaris).

Proprietăți: detoxifiantă, coleretic-colagogă, stimulează funcția pancreatică, hepatoprotectoare, hepatoregeneratoare, regeneratoare a țesutului hepatic. Normalizează nivelul enzimelor hepatice și stimulează secreția de fermenți biliari, ducând la o mai bună absorbție a lipidelor și a colesterolului, având efect hipolipemiant, hipocolesterolemiant și reglator al glicemiei.

Recomandări: în detoxifierea ficatului, regenerarea celulei hepatice, hepatite, ciroză hepatică, steatoză hepatică, hipercolesterolemie, hiperglicemie, obezitate, alcoolism, calculoză biliară, anorexie.

Mod de folosire: intern infuzie din 1 linguriță Ceai instant Liver Forte la 200 ml apă, se lasă 15 minute agitând periodic. Se bea fracționat pe parcursul unei zile. 

PROTECTOR FICAT

Compoziție: extract integrale, 100% natural din următoarele plante: rădăcină de Brusture (Arctium lappa), Rostopască (Chelidonium majus), extract standardizat Armurariu (Silybum marianum) exprimat în Silimarină, extract standardizat din Spirulină (Spirulina platensis), extract standardizat din Aloe vera.

Proprietăți: hepatoprotector, hepatoregenerator, hepatotrofic, antihepatotoxic, hipocolesterolemiant și normalizarea valorilor colesterolului seric, vitaminizant, mineralizant, imunostimulator și antiseptic.

Recomandări: în hrănirea, protejarea, regenerarea și detoxifierea ficatului, pe cale naturală, protejarea integrității membranelor hepatocitelor neuzate și stimularea refacerii țesuturilor lezate datorită conținutului în silimarină, hipercolesterolemie. 

Mod de folosire: Pentru adulți, doza recomandată este de 3-6 capsule pe zi, câte 1-2 capsule, de 3 ori pe zi, după mesele principale. Cura recomandată este de 2 săptămâni cu o pauză de 1 săptămână, după care aceasta se poate relua.

 

 

 Enzimax

Compoziție: Pancreatină, Bromelaină, extract de bilă bovină, Zer probiotic.

Proprietăți: digestiv, detoxifiant, carminativ, stomahic, reglarea pH-ului digestiv, refacerea florei intestinale.

Recomandări: în insuficiență secretorie pancreatică și biliară, tulburări digestive datorită excesului alimentar sau motilității intestinale reduse, dispepsii biliare, colite și enterocolite, meteorism, constipație. 

Mod de folosire: pentru adulți doza recomandată este de 3-6 capsule pe zi, câte 1-2 capsule în timpul meselor sau la nevoie.

 

CEAI DE ARMURARIU(Silybum marianum)

Compoziție: fructe de Armurariu (Fructus Cardui).

Proprietăți: detoxifiant hepatic, hepato-regenerator, hepato-protector, antihepatotoxic, coleretic-colagog, geriatric, protector al tenului.

Recomandări: în afecțiuni hepatice, hepatita A, ciroză alcoolică și medicamentoasă, intoxicații cu ciuperci, tulburări dispeptice, ca tratament de întreținere în bolile cronice și inflamatorii ale ficatului, în ciroza hepatică compensată și în insuficiența hepatică. Pe cale externă în eczeme, întreținerea tenului sensibil, uscat, prevenirea și reducerea efectelor fotoîmbătrânirii, fotoprotecție, întreținerea părului.

Mod de folosire: intern infuzie din 1 linguriță fructe de Armurariu, proaspăt măcinat la 200 ml apă, se beau 2 căni ceai pe zi, prima înainte de micul dejun după care se stă 20 minute culcat pe partea dreaptă. A doua cană se împarte în două: după masa de prânz și după cină. Cura durează 2 săptămâni și se reia după alte 2 săptămâni. Extern: infuzie pentru spălături locale, comprese.

 

ARMURARIU

Compoziție: extract de fructe de Armurariu (Fructus Cardui).

Proprietăți: hepatoprotector și regenerator hepatic, antihepatotoxic, antioxidant, antiinflamator, fotoprotector al pielii, antifibrotic și anticalcinogenetic, hidratant și emolient.

Recomandări: în afecțiuni hepatice, hepatite, ciroză alcoolică și medicamentoasă, ciroză hepatică compensată, insuficiență hepatică, tulburări dispeptice, intoxicații cu ciuperci, întreținerea în boli cronice inflamatorii ale ficatului, pentru întreținerea tenului sensibil, prevenirea și reducerea petelor de natură hepatică.

Mod de folosire: pentru adulți doza zilnică recomandată este de 1 capsulă de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale. 

CEAI DE ANGHINARE (Cynara scolymus)

 

 

 

Compoziție: frunze de Anghinare ( Folium Cynarae).

Proprietăți: în menținerea sănătății ficatului și a bilei, eliminarea colesterolului și lipidelor din sânge. Stimulează eliminarea excesului de apă și acid uric din organism. Acțiune hepatoprotectoare, coleretic-colagogă, diuretică, hipocolesterolemiantă, carminativă și antiemetică.

Recomandări: în dezintoxicarea ficatului,  hepatite, hipercolesterolemie, hiperglicemie, calculoză renală, ajută la reglarea metabolismului ureei.

Mod de folosire: intern  sub formă de infuzie din 1 linguriță frunze la 200 ml apă. Se beau 2 ceaiuri pe zi. După 2 săptămâni doza se poate mări la 2 lingurițe frunze.

 

TINCTURĂ DE ANGHINARE (Cynara scolymus)

 

Compoziție: frunze de Anghinare (Folium Cynarae) , alcool etilic din cereale.

Proprietăți: hepatoprotectoare și hepatoregeneratoare, coleretic-colagogă, depurativă, tonic-digestivă, diuretică.

Recomandări: în detoxifierea ficatului, în afecțiuni hepatice (hepatită, ciroză hepatică, leziuni ale ficatului), dischinezie biliară, constipație, digestie lentă, afecțiuni renale.

 Mod de folosire: intern 20-30 picături, de 3 ori pe zi dizolvate în ceai sau apă, timp de 30 de zile pauză o lună și cura se poate relua.

 

SIROP CĂTINĂ-ALBĂ

Compoziție: extract natural din fructe proaspete de Cătină-albă (Hippophae rhamnoides), îndulcitor natural din planta Stevia rebaudiana sau cu zahăr invertit enzimatic.

Proprietăți: vitaminizantă, mineralizantă, imunostimulatoare, hepatoprotectoare.

Recomandări: întărește imunitatea naturală a organismului și contribuie la reglarea metabolismului. Ajută la regenerarea hepatică. Stimulează activitatea mentală și fizică.

Mod de folosire: Doza recomandată este de 3-4 linguri, maxim 6 pe zi, dizolvate în apă minerală, după mesele principale, în cure de lungă durată.

 

HYPER-BIL

 

Compoziție: extract integral, 100% natural, din următoarele plante: fructe de Armurariu (Silybum marianum), flori de Gălbenele (Calendula officinalis), Rostopască (Chelidonium majus), Sunătoare (Hypericum perforatum), Cicoare (Cichorium intybus), Coada-șoricelului (Achillea millefolium), frunze de Mentă (Mentha piperita), Cimbrișor (Thymus serpyllum), Schinel (Cnicus benedictus), Lichen-de-piatră (Cetraria islandica), flori de Sulfină (Melilotus officinalis), frunze de Anghinare (Cynara scolymus), rădăcină de Păpădie (Taraxacum officinale), frunze de Salvie (Salvia officinalis), flori de Țintaură (Centaurium umbellatum), Volbură (Convolvulus arvensis), rădăcină de Ghințură (Gentiana asclepiadea), L-glutation redus, Drojdie de bere (Sacharomyces cerevisie) îmbogățită cu seleniu, acid alfa lipoic, silimarină.

Proprietăți: stimularea fluxului biliar și creșterea cantității de secreție biliară (coleretic-colagog), ajută la metabolizarea grăsimilor și echilibrarea fracțiunilor lipidice (hipocolesterolemiant), antispastic, tonifiant al ficatului (hepato-trofic), bactericid, antimicotic, antiviral. Susține buna funcționare a sistemului digestiv. Facilitează procesul natural de depurare și detoxifiere al organismului. 

Recomandări: în detoxifierea ficatului, în dischinezie biliară (bilă leneșă), calculoză biliară, hipercolesterolemie, hepatită și ciroză hepatică, constipație, regenerare a ficatului.

Mod de folosire: pentru adulți, doza recomandată este de 6 capsule pe zi, câte 2 capsule de 3 ori pe zi, după mesele principale. Cura recomandată este de 2 luni cu o pauză de 2 săptămâni după care aceasta se poate relua încă 2 luni.

 

CEAI HEPATO-BILIAR

Compoziție: Cimbrișor-de-câmp (Thymus serpyllum), Rostopască (Chelidonium majus), Gălbenele (Calendula officinalis), Sunătoare (Hypericum perforatum), Cicoare (Cichorium intybus), Coada-șoricelului (Achillea millefolium), Mentă (Mentha piperita), Schinel (Cnicus benedictus), Lichen-de-piatră (Cetraria islandica).

Proprietăți: coleretic-colagog, antispastic, decongestiv, antiseptic, antiinflamator.

Recomadări: în detoxifierea ficatului, în dischinezie biliară, hepatite, insuficiență biliară, colecistită, ciroză hepatică, litiază biliară.

Mod de folosire: intern infuzie din 1-2 lingurițe plantă (1-2 plicuri) la 200 ml apă fierbinte. Se beau 3 căni ceai pe zi, primul se consumă dimineața pe stomacul gol. Se recomandă folosirea ceaiului îmrepună cu Tinctura Hepato-biliară, în fiecare ceai punându-se 1 linguriță tinctură.

 

TINCTURĂ HEPATO- BILIARĂ (TINCTURPLANT BIL)

Compoziție: Sunătoare (Hypericum perforatum), flori de Coada-șoricelului (Achillea milllefolium), Rostopască (Chelidonium majus), Turiță- mare (Agrimonia eupatoria), Cicoare (Cichorium intybus), flori de Gălbenele (Calendula officinalis), funze de Mentă (Mentha piperita), alcool etilic din cereale.

Proprietăți: coleretic-colagogă, antispastică, antiseptică, antiinflamatoare.

Recomandări: în detoxifierea ficatului, în dischinezie biliară, insuficiență biliară, ciroză hepatică, litiază biliară.

Mod de folosire: intern câte 10 picături de 3 ori pe zi, adăugate în Ceaiul Hepato-biliar după masă în cure de 6 săptămâni.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5