Al. C. Miloş, aniversat la 65 de ani, la Cenaclul literar G. Coşbuc din Bistriţa

Joi, 28 septembrie, ora 18, paşii membrilor Cenaclului literar „G. Coşbuc” s-au îndreptat spre Casa de Cultură a Sindicatelor din Bistriţa, unde cosmopoetul Al. C. Miloş, membru al Uniunii Scriitorilor din România, autor a 37 de cărţi, Cetăţean de Onoare al municipiului Bistriţa, fondatorul curentului de cosmopoezie în poezia românească, a fost sărbătorit de colegii scriitori din Bistriţa, la împlinirea vârstei terestre de 65 ani.
În acest septembrie de aur, romantic şi nostalgic, plin de amintiri şi speranţe, în sala Casei de Cultură a Sindicatelor din Bistriţa, au onorat cu prezenţa, fiind primiţi de directorul instituţiei, Al. Câţcăuan, scriitorii bistriţeni: Mircea Măluţ (vicepreşedintele cenaclului), Virgil Raţiu, Al. Oltean, Mirela Orban, Ionela Silvia Nuşfelean (de la Cercul Micilor Blandieni de la Palatul Copiilor), însoţită de tânăra şi talentata autoare Roxana Răsvanţă, Traian Parva Săsărman, Iulia Paţiu (ce a dedicat un poem poetului aniversat), Alin Cordoş (ce a transmis un salut s.f-ist poetului), Radu Salvan, Victoria Fătu Nalaţiu, Vasile V. Suciu (din Domneşti), Ioan Lazăr (care a creionat un portret al poetului), Lucreţia Bucur, Gheorghe Mizgan, Niculae Vrăsmaş, Alexandru Bar, Radu Peicu, Ioan Târziu (cantautor folk), Ana Zegrean, Rodica Fercana şi, bineînţeles, poetul aniversat!
Exact cum remarca Mircea Măluţ, 23, un număr prim, număr divin al participanţilor, ce coincide ciudat cu data naşterii poetului Al. C. Miloş, 23 septembrie 1952, la Bistriţa. Coincidenţe ale destinului poetic?!
Directorul instituţiei, Al. Câţcăuan, a citit biografia lui Al. C. Miloş, remarcând că acesta activează în Cenaclul literar „G. Coşbuc” din anul 1971, fiind cel mai vechi membru al cenaclului, ce a făcut parte din conducerea lui în anii 1980, ca secretar al cenaclului, alături de Ion Moise - preşedinte, Luca Onul – vicepreşedinte, Cenaclul literar „G. Coşbuc” fiind şcoala de literatură din Bistriţa, pe unde au ucenicit literar majoritatea scriitorilor bistriţeni, remarcând şi faptul că Al. C. Miloş este bistriţean 100%, părinţii lui fiind o familie de intelectuali români, mama Florica – învăţătoare, absolventă a Liceului Pedagogic din Năsăud, tatăl – Virgil Miloş, colonel de armată şi veteran de război; că a publicat 37 de cărţi până în prezent, de poezie, proză SF, eseuri filozofice, cărţile sale aflându-se în biblioteci universitare din 30 de ţări şi de pe planetă şi că în 2014 a primit titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului Bistriţa şi, în fine, că are 14 premii de poezie la festivaluri naţionale şi internaţionale şi este membru în asociaţii internaţionale de poezie din SUA, Franţa, Italia, Germania, Japonia, Brazilia, Grecia.
În anul 2000, Al. C. Miloş a lansat Manifestul Cosmo-Artei, manifest literar inovator, avangardist în poezia românească, el fiind considerat de către criticul literar nr. 1 de poezie al României, Gheorghe Grigurcu, singurul urmaş a lui Eminescu, pe direcţia poeziei cosmogonice, cosmice!
Lui Al. C. Miloş i-a fost înmânată o sticlă uriaşă de şampanie (veche de 65 ani) cu efigia sa imprimată şi o Diplomă de Onoare pentru întreaga activitate poetică depusă timp de o jumătate de secol în slujba literaturii române.
Al. C. Miloş a citit apoi, printr-o lectură publică, proza fantastică „Întoarcerea lui Ion” şi astropoeme din ciclul „Poeme fizice” şi şi-a expus apoi opiniile sale asupra originii şi evoluţiei viitoare a omenirii, despre ştiinţă, religie, filozofie, tăbliţele cuneiforme din Sumer, Biblie, Vede, Mahabharata, Ramayana, Popal, Yuh, Cartea lui Dyan, ipoteza paleoastronautică asupra originii omului, crearea lui prin tehnici de inginerie genetică de către civilizaţii extraterestre venite din cer, din cosmos.
El a subliniat că oamenii ar trebui să se trezească, să raţioneze şi să mediteze la reconstrucţia din temelii a adevăratei istorii omeneşti, prin ipoteza panspermiei universale, căci oamenii când rostesc rugăciunea cea mai populară din lume – „Tatăl nostru”, de fapt, se roagă, invocă o civilizaţie extraterestră, chiar din primul vers „Tatăl nostru care eşti în ceruri”, adică extra-terra, extraterestru, nonterestru ş.a.m.d.
Vicepreşedintele Mircea Măluţ a invitat colegii să trimită texte pentru Antologia literară a Cenaclului literar „G. Coşbuc” şi a anunţat că Festivalul Naţional de Poezie „G. Coşbuc”, girat şi de USR, va avea loc la Bistriţa, în zilele de 12-13 octombrie 2017.
Evenimentul s-a încheiat prin socializare la un pahar de vin şi la o poză de grup pentru istoria literară a zonei şi nu numai!
La mulţi ani, cosmopoete Alexandru Cristian Miloş!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5