Scriitorul Corneliu Florea (Canada), la Cenaclul G. Coşbuc
În ultima joi a lunii mai, membrii Cenaclului literar „G. Coşbuc” de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Bistriţa, au avut ca invitat pe scriitorul Corneliu Florea (alias dr. ORL Dumitru Pădeanu), stabilit în Winnipeg. Canada.
Domnia sa a conferenţiat despre o temă ce prinde tot mai mult contur, faptul că Poetul Naţional al României – Mihai Eminescu – a fost asasinat politc, într-un complot al serviciilor secrete româneşti şi internaţionale, prin tratament cu injecţii cu mercur, ce i-au otrăvit lent organismul pentru un presupus sifilis, care la autopsia creierului nu a rezultat, aceasta fiind făcută de viitorul mare savant Gh. Marinescu, pe atunci asistent al lui Victor Babeş. Căci articolele de la „Timpul” şi poezia „Doina” (interzisă multă vreme) i-a pecetluit soarta lui Eminescu. De asemenea, Corneliu Florea a prezentat şi faptul că lovitura primită cu o cărămidă în zona cerebelului i-a afectat vital supravieţuirea poetului, dr. Şuţu şi medicii de atunci păstrând tăcere condamnabilă, creierul lui Eminescu ajungând la autopsie... fără cerebel!
Tot Corneliu Florea a prezentat, Virgil Raţiu a susţinut, că George Călinescu nu avea dreptul, în Istoria literară, să afirme că Mihai Eminescu a fost un sifilitic, fiindcă acest lucru nu s-a confirmat niciodată prin analize sau prin simptome clinice şi, mai grav, un român cu origini evreieşti, H.R. Papapievici, care a afirmat că dacă vrem să intrăm în Europa trebuie să scăpăm de cadavrul lui Eminescu din debara, într-o scrisoare către Al. Paleologu, un fapt inadmisibil şi condamnabil, Patapievici fiind fiul lui Dionisie Patapievici, cel care în anii 40-50 a gestionat „Sovromurile”sovietice ce ne-au jefuit bogăţiile ţării. S-a distribuit şi recentul număr al revistei „Mişcarea literară” dedicată lui Titu Maiorescu. A urmat, după aceea, un dialog interactiv cu scriitorii locali participanţi la întâlnire: Al. C. Miloş, Olimpiu Nuşfelean, Mircea Măluţ, Niculae Vrăsmaş, Victoria Fătu Nalaţiu, Marilena Toxin, Victor Ştir, Gh. Mizgan şi directorul CCS – Al. Câţcăuan.
O şedinţă lunară a Cenaclului Literar „G. Coşbuc” plină de învăţăminte şi de istorie literară şi mai ales de teme de meditaţie, concluzia serii literare fiind că poporul român nu-şi respectă şi păzeşte, apără valorile spirituale, artistice şi ştiinţifice, le denigrează, adeseori, cazul lui Mihai Eminescu, Poetul Naţional, fiind edificator!
Citiţi şi:
- Al. C. Miloş, aniversat la 65 de ani, la Cenaclul literar G. Coşbuc din Bistriţa
- Corneliu Florea şi-a lansat romanul „Fierăria lui Staricu”, la Cenaclul literar „G. Coşbuc”
- Corneliu Florea, întâlnire cu Bistriţa
- Şedinţa de vără a Cenaclul literar George Coşbuc
- Cenaclul „George Coșbuc” la Vatra Dornei
Adaugă comentariu nou