Atelier Parteneriate+ la Şcoala Gimnazială “Tiberiu Morariu” Salva
În perioada 2-4 Februarie am avut şansa de a găzdui în cadrul instituţiei noastre" Atelierul Erasmus+ de scriere Proiecte Strategice, Educaţie Şcolară "pentru apelul 2018 în colaborare cu doi formatori minunaţi ai ANPCDEFP Bucureşti, Ioana Bere şi Sonia Donca-Bercuci. La atelierul de scriere au participat 14 cadre didactice şi directori din diferite instituţii şcolare de pe raza judeţului dar şi reprezentant ISJBN insp. Hudrea Daniela.
Scopul atelierului a fost să ofere un cadru adecvat de interacțiune și sprijin personalizat în vederea finalizării etapei de proiectare și completării unui formular de candidatură pentru un proiect de parteneriat strategic în cadrul programului Erasmus+, în special parteneriate strategice KA229 şcoli cu şcoli.
În cadrul atelierului au alternat etapele de lucru individual pe formularul de candidatură cu etapele de discuții de grup și clarificare a întrebărilor specifice ale participanților. Tematicile abordate în cadrul acestui atelier au fost următoarele: Identificarea nevoilor instituționale și ale grupului țintă, Arborele problemelor şi matricea logică a unui proiect, Obiectivele unui proiect Erasmus+, Activitățile unui proiect Erasmus+, Rezultatele și impactul unui proiect Erasmus+, Activitățile de învățare în cadrul unui proiect Erasmus+, Produsele intelectuale în cadrul unui proiect Erasmus+, Evenimentele de multiplicare din cadrul unui proiect Erasmus+, Aspecte de management al proiectului.
Sesiunile de formare au clarificat aspectele legate de programul Erasmus + şi de acţiunea KA2 iar participanţii s-au îmbogăţit cu relaţiile construite atât pe vertical cât şi pe orizontală ,informaţiile primite, experienţele creative. Următoarea etapă va consta în scrierea aplicaţiilor KA229 pentru termenul limită 21 Martie 2018 şi le urăm tuturor participanţilor multă putere de muncă şi mult succes.
Atelierul a fost realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Erasmus Plus, noul program al Uniunii Europene în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului. Mai multe informaţii despre program: www.erasmusplus.ro
Citiţi şi:
- Elevii şi profesorii de la Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean, schimburi de experienţă în Croația, Italia, Spania și Turcia
- ÎNTÂLNIREA DE PROIECT ERASMUS+”BLEND“ ÎN SEVILIA, SPANIA
- Noi provocări Erasmus+, pentru Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” şi Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”
- Din Salva spre lumea întreagă: Proiect Erasmus+ ”Act Green-Să Acționăm Verde “
- Iulia Istrate: Palatul Copiilor Bistrița – gazdă în Proiectul ERASMUS + „Running Out Of Time”
Adaugă comentariu nou