ARTISTUL PLASTIC MARCEL LUPȘE EXPUNE LA VENEȚIA

Vineri, 6 APRILIE 2018, la ora 18,00, la noua galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetări Umaniste din Veneţia, va avea loc deschiderea expoziţiei “Ofrandă” al renumitului artist vizual  bistrițean Marcel Lupşe va lua Locul.

” Marcel Lupşe alege un semn, tot ce cuprinde – buchetul de flori medicinale, făcut din ierburi găsite sub cruce. O urmă de legume care, în plus, distinge întreaga sa lucrare, o textură dinamică, foarte iconic. Modelul de pătrate și de calcan, cu flori flori, obligă pictorul să elaboreze un program alegoric care umple golurile, care alimentează modelul, care organizează dinamica centrului de plante și care compune într-un mod simetric, astfel încât întreaga, Deși organizat de planul planului, a fost creat, în termeni alegorice și simbolice, în sens ascendent, anabatico. Introducerea Betonului devine astfel un mijloc de înlocuire a purităţii uscăciune inerente programului. În mod indirect, pictorul încearcă o mişcare de restaurare. Programul – subiectul – puntea este, de fapt, expresia unei mari libertăți de caracter deschis și inefabil și, în același timp, este un semn care consacră o marjă largă de libertate, celebrare a partidului, o expresie naturală a De, un exerciţiu vizibil al principiului de graţie suficientă ” (Olivia Mircea, principiul graţiei).

Marcel Lupşe s-a născut la 21 august 1954 în dej (în districtul Cluj) și și-a obținut diploma artistică la Institutul de arte frumoase “Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, sub coordonarea profesorului Vasile Crisan. Începând cu anii 80, el participă la expoziții organizate de filiala din Cluj și apoi la filiala Cluj-Bistriţa-Zalău a Uniunii de artiști vizuali. Din 1989, el a fost membru al aceleiași uniuni, cu o secțiune de pictură. În 1990, el s-a mutat în cele din urmă la Bistriţa unde este încă angajat în gestionarea administrativă a activităților culturale, fără a-și înceta activitatea ca artist. În 1994 a devenit profesor la școala de arte frumoase “Corneliu Baba” de Bistriţa. Prezintă picturi, desene, obiecte, în peste 100 de expoziţii colective din România şi străinătate, participând anual la diverse conferinţe şi recenzii naţionale şi internaţionale de pictură. În cele trei decenii de activitate artistică se numără 38 de expoziţii personale, lucrările sale sunt găsite în muzee şi în colecţiile instituţionale şi private.

Expoziţia este organizată de Institutul Român de Cultură şi ştiinţe umaniste din Veneţia, cu sprijinul Institutului Cultural Român din Bucureşti şi poate fi vizitat până la 28 aprilie 2018, în spaţiul expoziţional al noii galerii a Institutului, situat în cadrul expoziţiei. În cannaregio 2215, 30121 Veneţia. Partener media: selectat. RO

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5