Noile ajutoare pentru creşterea copilului-cerute de peste 100 de mame din judeţul nostru

Doar 4% din persoanele care beneficiază de indemnizaţie pentru creşterea copilului au cerut recalcularea acesteia de la 600 de lei, la 85% din veniturile înregistrate înainte de naşterea copilului. Bilanţul a fost întocmit de Ministerul Muncii. Astfel, din monitorizarea făcută de funcţionari rezultă că, faţă de numărul total de 174.300 de beneficiari ai indemnizaţiei pentru creşterea copilului aflaţi în plată la 31 decembrie 2008, au fost primite la nivelul agenţiilor teritoriale pentru prestaţii sociale 5.600 de solicitări de recalculare. Acestora li se adaugă alte 6.600 de noi solicitări de acordare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului primite de la primării.

La nivel judeţean, la Agenţia de Plăţi şi Prestaţii Sociale Bistriţa-Năsăud, peste 100 de mame au depus până la această dată cereri de recalculare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului.

În evidenţele Agenţiei sunt înregistrate aproximativ 3000 de persoane care beneficiază de indemnizaţii de creşterea copilului. Dintre acestea, peste 700 sunt persoane de sex masculin.

Ministerul informează mămicile sau taţii care au depus cereri pentru recalculare, că până când se va finaliza analiza dosarului, aceştia vor primi în continuare suma de 600 de lei. După recalculare vor primi indemnizaţia rezultată – 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni înainte de naşterea copilului – plus sumele restante reprezentând diferenţele de calcul începând cu luna ianuarie 2009. Teoretic, părinţii care au depus cereri de recalculare până în 15 ianuarie ar trebui să primească noile indemnizaţii din luna februarie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5